TRY VEGAN OKTOBER 2018: WEEK 4

TRY VEGAN OKTOBER 2018: WEEK 4

Sinds 1 oktober is Try Vegan bezig. Hier las je al dat ik mee doe – of toch probeer. Wekelijks zal ik hier vertellen hoe het me vergaat. Week 4 is inmiddels ook voorbij. En zoals je al las, heb ik er echt niks van gebakken.

MAANDAG

Maandag waren we nog steeds in Italië en was veganistisch eten dus een beetje moeilijker dan normaal. Deze keer lag het niet aan m’n karakter, maar simpelweg aan de mogelijkheden. Ik at ‘s morgens ontbijt in het hotel, en koos hier voor scrambled eggs, een spiegelei, focaccia-broodjes, bananenyoghurt en een lekker dessert, een broodje gevuld met chocolade.

Ontbijt Hotel da Vinci in Milaan

In de voormiddag wilden we graag de Dom van Milaan bezoeken, maar door omstandigheden was deze een tweetal uur niet beschikbaar. Ik zocht daarom een plekje in de buurt op om iets lekkers te eten, en ik ben trots op mezelf, want ik koos een vegan optie van de kaart!

Macha Café Milaan

‘s Middags aten we pizza bij Gino’s 1928. Er waren hier niet echt vegan opties, maar gelukkig wel veel vegetarische, dus ik ging voor een pizza quattro formaggi.

Na een dag vol wandelen had ik ‘s avonds ook nog honger. Zin om weer helemaal naar het centrum te gaan had ik niet (ons hotel lag er toch best een stukje buiten), dus we gingen naar de enige eetgelegenheid in de buurt (buiten het hotel zelf dan), en dat was McDonalds. Ik at hier mozzarella bites, een fishburger en cheese fries. Het was dus een duidelijke pescotarische avond, en over het algemeen een dag met veel te veel kaas (niet dat er zoiets bestaat maar ik wil eigenlijk echt wel minderen, en ik heb het gevoel dat dat wel al wat beter lukt).

DINSDAG

Ah man, wat een shitty dag. We waren suuuper vroeg in het hotel vertrokken (echt, nog voor 07:00) dus ik heb hier niet meer kunnen eten. Het eerste wat ik at was een blik Pringles met Sour Cream & Onion (my favorite). Op het vliegtuig at ik een stukje lemon cake, en na het landen in Schiphol kregen we te horen dat onze vlucht terug naar Brussel was afgeschaft. Uit lichte frustratie zijn we dan maar naar Burger King gegaan, waar ik Onion rings nam. Die zijn wel vegan, denk ik.

Toen we éindelijk thuis waren, had ik zin in het meest Belgische wat er is. En nee, het was geen chocolade. Het waren frieten. Frieten! Dus ja, die at ik dan. Samen met mini loempia’s en chili cheese nuggets. No regrets.

WOENSDAG

Woensdag besloot ik weer met een zo schoon mogelijke lei te beginnen, en ontbeet ik met gepofte tarwe met sojamelk en ahornsiroop.

IMG_7804-2

Als snack at ik rijstwafels gemaakt van spelt met vegan tartaarspread. So far so good!

IMG_7834-2

‘s Middags ging ik wel voor iets niet-vegan. Ik had nog een pakje ravioli 5 kazen in de koelkast staan, dus die hebben er aan moeten geloven. Sorry.

DONDERDAG

Donderdag heb ik genoten van pasta gevuld met basilicum, waar ik dan ook nog eens pesto bij had gedaan. Vegetarisch, maar niet vegan.

VRIJDAG

Vrijdag was ik al heel trots op mezelf dat ik was gaan lopen, en dat was het enige om trots op te zijn. Ik at ‘s middags pizza quattro formaggi, en ging ‘s avonds wat drinken met mijn favoriete collega’s. Op het menu stonden bruschetta’s, kaasballetjes en mini loempia’s. Wel allemaal vegetarisch!

ZATERDAG

Oef, zaterdag … Ik wil zelfs niet neerpennen wat ik allemaal gegeten heb. Niets vegan, sorry. Croissants, een pizza quattro formaggi, tortellini met ricotta en spinazie, …

ZONDAG

Zondag was best een goede dag! Ik at niet heel erg veel, omdat ik ging meedoen aan Dwars Door Hasselt. Wel heb ik voor de start een vegan reep naar binnen gewerkt, met kokos en chiazaad. En die was lekker!

‘s Avonds ging ik weer bij mijn mama eten, en zoals ik al eerder vertelde, is haar spaghettisaus automatisch vegan, zonder er zelfs moeite voor te hoeven doen. Uiteraard heb ik ook een paar niet-vegan dingen gegeten, maar over het algemeen was ik wel blij met deze dag!

CONCLUSIE

De paar dagen dat ik effectief veel vegan heb gegeten, leek ik me wel iets beter te voelen. Misschien zat het tussen mijn twee oren, ik weet het niet. En ik at véél minder kaas dan ik normaal doe, en guess what? Ik miste het zelfs niet. Ik had niet meer de behoefte aan de smaak van kaas. Ik doe het nog wel op m’n spaghetti, maar ik denk dat ik daarmee ga stoppen. Het smaakt me niet meer zoals vroeger. En als ontbijt eet ik nog altijd bijna elke morgen gepofte tarwe of rijst met sojamelk en ahornsiroop, dus die goede gewoonte is erin gebleven!

Nu de rest nog een beetje aanpassen, en we komen er wel. Niet te veel druk op mezelf leggen, da’s altijd het beste. Misschien kan ik proberen om thuis effectief vegan te eten, en buitenshuis gewoon vegetarisch? Momenteel ben ik nog pescotariër, maar ik wil binnenkort ook vis volledig van mijn menu schrappen. Ik kijk echt uit naar de voordelen die het voor m’n gezondheid gaat hebben.

Share: