TRY VEGAN OKTOBER 2018: WEEK 3

TRY VEGAN OKTOBER 2018: WEEK 3

Sinds 1 oktober is Try Vegan bezig. Hier las je al dat ik mee doe – of toch probeer. Wekelijks zal ik hier vertellen hoe het me vergaat. Vandaag is het tijd voor week 3. En laten we eerlijk zijn, ik hou het al lang niet meer vol. Ik schrijf dit alleen nog om mezelf een beetje goed te praten, dat ik op z’n minst wel over elke week iets schreef en zo hopelijk mijn doel van 50 posts in 2018 kan halen …

MAANDAG

Tja. Maandag hé. Ontbijten met een croissant en een chocokoek. Snacken met een appelflap. ‘s Middags ravioli 5 kazen naar binnen schoffelen (is dat een woord? Nu wel). ‘s Avonds at ik wel vegan, maar heel ongezond. Je mag zelf raden wat :).

DINSDAG

Dinsdag begon weer goed! Ik at gepofte tarwe met sojamelk en ahornsiroop als ontbijt (zie de foto bovenaan deze post). Ik ben trots op mezelf. ‘s Middags gaf ik me weer over aan ravioli 5 kazen (ja, dat is echt mijn stiekeme verslaving). En toen vond ik het nodig om suikerbonen te eten, kreeg ik last van m’n tanden en besloot ik de rest van de dag maar op mijn kin te kloppen.

WOENSDAG

Vanwege de tandpijn van dinsdag begon ik de dag niet met gepofte tarwe, maar een yoghurtje. Helaas had ik geen vegan yoghurt in huis, dus werd het een gewoon potje, met veel proteïnen. ‘s Middags at ik zelfgemaakte soep, vol wortelen en ui. Wel weer vegan dus, yay.

DONDERDAG

Donderdag begon ik de dag met hetzelfde yoghurtje als woensdag (niet hetzelfde potje natuurlijk, een ander). ‘s Middags at ik op het werk, maar ik had ‘s morgens soep opgewarmd en deze meegenomen in een beker. Die beviel heel goed, en rook heel lekker. Toch als ik alle collega’s die in mijn buurt zaten mag geloven, hehe.

VRIJDAG

Italië! Vandaag vertrokken we héél vroeg in de ochtend op reis naar Genua en Milaan. Toen heb ik echt mijn voeten eraan geveegd, sorry not sorry. Deze avond werd er sushi van de Carrefour gegeten!

ZATERDAG

Zaterdagmiddag gingen we uit eten, de reden dat we in Italië waren. Ik ging voor de vegetarische optie, en at pasta, iets anders lekkers (tot op heden weet ik nog altijd niet het was, een soort quiche?), en een stuk taart met aardbeien. ‘s Avonds at ik pasta, per ongeluk zelfs met vlees in. Ja, dat was mijn dieptepunt.

ZONDAG

Zondag aten we ‘s morgens in het hotel, ‘s middags at ik enkel een ijsje, en ‘s avonds dineerden we in Milaan, in de galerij. Daar koos ik voor ravioli gevuld met spinazie en ricotta, één van mijn favoriete gerechten, waar ik ook ga.

SAMENGEVAT …

Het eten in Italië is heel lekker.

Share: