TRY VEGAN OKTOBER 2018: WEEK 2

TRY VEGAN OKTOBER 2018: WEEK 2

Sinds 1 oktober is Try Vegan bezig. Hier las je al dat ik mee doe – of toch probeer. Wekelijks zal ik hier vertellen hoe het me vergaat. Momenteel is ook week 2 al voorbij. En heb ik nog steeds niet genoeg karakter.

MAANDAG

Oh boy, wat was maandag een sh*tty day. Niet omdat het maandag was – had perfect gekund natuurlijk – maar omdat ik me zo slecht voelde. Hoesten, mezelf halfdood niezen, ik had het zo belachelijk warm terwijl mijn lichaamstemperatuur zelfs te laag was, … De dag was best oké begonnen, met mijn nieuwe favoriete ontbijt: gepofte tarwe met sojamelk en ahornsiroop, en ook mijn lunch was goed: brood met vegan spread van Lidl, maar doordat ik me zo slecht voelde heb ik me ‘s avonds op wat niet-vegan comfort food gestort: tortellini met ricotta en spinazie, in combinatie met zoethoutthee en een dekentje op de bank. Ik heb ervan genoten, ik ga niet liegen.

DINSDAG

Ook dinsdag begon goed! ‘s Morgens ging ik voor de gepofte rijst met sojamelk. ‘s Middags at ik de vegan zeesticks uit Albert Heijn, maar ik kapte er prei in roomsaus over, waardoor het niet meer vegan was. Maar de helft van m’n maaltijd was dat wel, da’s ook al wat, niet?

IMG_7143

Tijdens het ontbijt las ik ‘Blankenberge Blues’ van Aspe. Ik geef toe, ik heb het boek enkel in de bib gespot omdat het Blankenberge in de titel had, en ik hou van verhalen die zich afspelen op een plek die ik ken. Het verhaal vond ik jammer genoeg wat minder.

IMG_7158

De vegan zeesticks vind ik trouwens een aanrader. Zelfs de structuur lijkt op vis. Yum! ‘s Avonds had ik me laten verleiden tot frieten. Een beetje ter compensatie omdat collega’s me maandag mee naar de frituur hadden gevraagd en ik geweigerd had (ja, je leest het goed, ik die nee zeg tegen frieten). Had ik niet moeten doen, natuurlijk. Maar frituur is en blijft mijn zwakte, echt waar. Ik nam frieten en vegetarische mini loempia’s, dus wel niets met vlees.

Oh ja: ik probeerde ook vegan kroepoek uit, met cassave. Ik zocht de gewone variant, en dus niet de pittige (die lag in promo), maar man, wat was dat kruidig/sterk! Ik wil niet weten hoe de pittige dan smaakt. In ieder geval, het is helaas niets voor mij. Verder at ik nog een vegan snackreep.

IMG_7145

WOENSDAG

Woensdag begon met een smoothie gemaakt van sojamelk, aardbeien en een banaan. Je ziet, mijn ochtenden lopen altijd vlekkeloos. Ik ben dan ook een echt ochtendmens.

Als snack at ik in de voormiddag een Nkad-reep. Vegan en belachelijk lekker. Mijn favoriet was de Bakewell Tart, maar die hebben ze blijkbaar niet meer. Daarom probeerde ik nu die met blauwe bessen (de Blueberry Muffin), en het smaakt naar zo’n Grany-koek, maar dan zonder toegevoegde dingen!

‘s Middags had ik weer boterhammen mee naar het werk, met de vegan spread van Lidl. Dit keer die met ajuin. Zoooo lekker. Het doet me een beetje aan paté denken.

Ik wilde deze dag ook weer mijn 8 Hour Diet volhouden, en dat ging goed, tot ik ‘s avonds slechtgezind werd en ik zo’n honger kreeg dat we langs de Bruno stopten op weg naar vrienden die helaas op een uur rijden wonen. Ik nam een broodje kaas. En een Oreo-muffin. En dat heeft verdorie gesmaakt. Toch heb ik vandaag ook weer een andere achtergrond op m’n smartphone genomen, in de hoop te stoppen met mijn sporadische eetbuien: “Your goals don’t care how you feel”. Damn right they don’t.

DONDERDAG

Donderdagochtend had ik ruzie met de weegschaal. Eerst wilde het ding niet aangaan (de batterij is blijkbaar zo goed als plat), dan liet hij me daarna ook nog eens een absurd hoog cijfer zien?! Wie denkt dat ding wel niet dat het is? In ieder geval, klap in het gezicht, en ik ging weer helemaal voor mijn vegan én 8 Hour Diet gaan.

‘s Morgens was het weer tijd voor de gepofte granen met ahornsiroop en sojamelk. Ik ga dit echt nog vaak eten, het is zo makkelijk en zo lekker. ‘s Middags ging ik weer voor boterhammen met vegan tartaar spread.

IMG_7236

Als snack at ik weer zo’n lekkere Nakd Carrot Cake reep. Vegan en superlekker!

VRIJDAG

‘s Morgens had ik zin in wat lekkers, dus ging ik voor een croissant, een chocokoek en een appelflap. Niet allemaal ineens natuurlijk, de flap was voor verder in de dag. Een een flesje Cécémel. ‘s Middags maakte ik ravioli 5 kazen met pesto (ook allesbehalve vegan). ‘s Avonds at ik ook niet vegan (of gezond).

ZATERDAG

Zaterdag verraste Stefan me met croissants en chocokoeken, omdat het m’n enige vrije ochtend van de week ging zijn. Zo lief! Dan ging ik wandelen met m’n mama, en was ik weer sterk genoeg om geen éclair te nemen op de markt. Ja, dat voelt echt weer als een overwinning. ‘s Avonds ging ik weer de echte vegan tour op: ik maakte een bloemkoolpizza met mama’s spaghettisaus en bestrooide deze na het bakken met een mix van edelgistvlokken en cashewnoten. Het kan absoluut niet tippen aan echte kaas (ik vind om eerlijk te zijn zelfs niet dat de smaak in de buurt komt?), maar het is wel een lekker accent.

IMG_7316

ZONDAG

Zondag begon ik weer met gepofte durumtarwe met sojamelk en ahornsiroop. ‘s Middags maakte ik penne met prei in roomsaus. Een vegan ontbijt, een niet-vegan lunch. ‘s Avonds ging ik wel weer de vegan kant op, met de spaghetti bij mama. En haar saus is sowieso altijd vegan – onbedoeld, maar wel heel makkelijk. Ook mijn vieruurtje was vegan: het fantastisch lekkere ijs van Alpro. Vooral de kokossmaak is zalig. Dus zondag was wel een vrij goede dag!

IMG_7339

SAMENGEVAT …

Ik vind het nog steeds moeilijk om te kiezen voor veganistische alternatieven. Het is nochtans gemakkelijk, winkels als Albert Heijn en Lidl hebben genoeg in de schappen liggen, maar om één of andere reden lukt het me niet goed om de stap te zetten. We blijven proberen.