DWARS DOOR HASSELT 2018 5K

DWARS DOOR HASSELT 2018 5K

Afgelopen weekend deed ik voor de derde keer op rij mee aan Dwars Door Hasselt! Hier lees je hoe de eerste keer gelopen is, over de tweede keer schreef ik helaas niets, maar vandaag is nummer drie dus aan de beurt.

Eén van mijn 16 doelen dit jaar is drie loopwedstrijden lopen. In mei liep ik al mee aan Dwars Door Brugge, in augustus was Dwars Door Turnhout aan de beurt. In september wilde ik graag Dwars Door Mechelen lopen, maar helaas kreeg ik vrij op het werk. Dan maar vrij vragen voor Dwars Door Hasselt, want die mocht ik eigenlijk toch echt niet missen.

Dwars Door Hasselt 2018

Toen ik net terug was van Italië, besefte ik opeens dat op het einde van de week de wedstrijd plaatsvond. Ik had er helemaal niet meer aan gedacht! Het was geleden van 18 september dat ik nog eens gelopen had, en daarvoor was het al geleden van Dwars Door Turnhout.

Ik besloot er woensdag dan maar meteen voor te gaan, toen ik nog geen 24 uur terug in België was. Dat liep niet van een leien dakje, ik moest regelmatig stoppen. De dag erna had ik zo’n spierpijn dat ik amper kon lopen. Gelukkig had ik nog vrij toen. De dag daarop, vrijdag, ging ik er opnieuw voor. Helaas, na amper een kilometer moest ik al opgeven omdat het wel heel erg koud was en ik een t-shirtje aan het rondlopen was. Niet slim, I know. Ik besloot dan zaterdag ook maar plat te blijven liggen en er zondag het beste van te maken.

IMG_7962

Ter voorbereiding had mama een heerlijke vegan reep bij. Met coconut en chia! Hij rook lekker en smaakte even goed. Zo wil ik ook een voorraadje inslaan, om af te wisselen met mijn Nakd-repen op het werk.

Dwars Door Hasselt 2018

Om 13:30 begon de wedstrijd voor de deelnemers van de 5K. Maar liefst 2884 mensen liepen deze route mee! Ik eindigde op plaats 2044. Kon beter, natuurlijk, maar deelnemen is belangrijker dan winnen. In mijn categorie eindigde ik 544e van de 879.

Ik keek op het einde uit naar het AA-drankje met citroen (zo lekker na het lopen), een die fantastische honing-stroopwafel. Helaas, dat laatste was me deze keer niet aan het opwachten. Ik moest het doen met een peperkoek (brrr).

IMG_7964

Milieuvriendelijk als ik ben, waren we met de trein gegaan. En toen we terug naar huis wilden gaan, zag het bord in het station er zo uit. Gotta love het openbaar vervoer. In ieder geval, dankzij een vertraging van een kwartier hebben wij wel de trein nog gehaald en hebben we geen uur moeten wachten. Dus voor een keer vond ik het niet zo erg. Maar dit bord vond ik wel grappig, het vat het openbaar vervoer in één foto samen.

DWARS DOOR HASSELT 2018

Finish (alle deelnemers): 2044/2884
Finish (mijn categorie): 544/879
Pace: 6’21”
Km/uur: 9,46 km/u