BRUSSELS 5K 2017 | RUN

BRUSSELS 5K 2017 | RUN

Mijn eerste loopwedstrijd, Dwars Door Hasselt vorig jaar, vond ik zo’n leuke ervaring dat ik zonder twijfel dit jaar weer zou deelnemen. Maar één loopwedstrijd, nee, dat vond ik te weinig. Ik ontdekte dat er in Brussel een week eerder een marathon en halve marathon, maar ook een 5k run zou plaatsvinden. Ideaal! Ik keek even wat er mogelijk was qua vervoer (lopen om 09:30 in combinatie met de onbetrouwbaarheid van de treinen betekent om 05:00 opstaan en om 06:45 de trein nemen, en dat was écht vroeg). Rond 12:00 waren we weer thuis, hebben we afhaal pad thai gegeten en ben ik in bed gekropen. Ik voelde me echt gesloopt. Hier een verslagje van afgelopen weekend.

Om lange wachttijden op zondag te vermijden ging ik op zaterdag al met een collega naar Brussel (ons bezoek aan Coco Donuts was louter toeval, echt waar). In de Marathon Expo aan het Jubelpark kon je naast je borstnummer en een gratis metroticketje ook onder andere sportkleding kopen. Jammer genoeg zat het weer die dag een klein beetje tegen.

Brussels 5k 2017

Gelukkig zat het weer zondag wel mee. Een zonnige dag, een beetje fris aan de benen (maar dat merk je niet meer zodra je aan het lopen bent), en tijdens het lopen een paar kleine druppels regen.

Brussels 5k 2017

De start en het einde van de 5k waren niet hetzelfde (in tegenstelling tot bij Dwars Door Hasselt, waar de wedstrijd begint en eindigt op het Dusartplein). Hier begonnen we in het Jubelpark, om te eindigen aan de Beurs.

Brussels 5k 2017

Wat zie ik er hier heerlijk ongemakkelijk uit. Ik wist totaal niet wat ik van de route moest verwachten, en dat vond ik een beetje eng.

Brussels 5k 2017

Het was een hele fijne race, leuke sfeer, en mooie bezienswaardigheden onderweg (zoals bijvoorbeeld de Grote Markt). Volgend jaar maak ik er een weekendje Brussel van!

Als ik de website van ChronoRace mag geloven, werd ik 764e van zo’n 1500 deelnemers. Dat is dus ergens in de helft. Ik vertrok als 1116e, dus ik ben wel blij met mijn prestatie. Ik liep 5’49” per kilometer, dat is sneller dan ik ooit eerder deed. Ter vergelijking: in Hasselt liep ik vorig jaar 6’39”, en eindigde ik 2865e van zo’n 3600 deelnemers. Hopelijk kan ik mijn tijd in Hasselt nog verbeteren.

Zo, dat was mijn verslagje van de eerste en helaas ook voorlaatste loopwedstrijd van dit jaar. Op naar Hasselt deze zondag!

2 Reacties

 1. 3 oktober 2017 / 19:37

  Het lijkt me een fijne race :)

  Vorig jaar hebben we in de Gladiator Run en In The Color Run deelgenomen.

  Gladiator Run vond ik ook een beetje eng. Want ik wist helemaal niets over de hindernissen, en ik had veel vragen: zou ik alle hindernissen kunnen nemen, zou het te koud zijn voor mij, zou ik op het einde kunnen geraken enz. Maar het viel best mee en het was en blijft een fantastische ervaring.

  http://myblog42-42.blogspot.be/2016/03/ilk-camur-kosusu-deneyimimiz.html

  The Color Run Night was iets gemakkelijker, maar zo leuk als Galdiator Run.

  http://myblog42-42.blogspot.be/2016/08/renkli-gece-kosusu-color-run-night.html

  Dit jaar hebben we niets nieuws geprobeerd door de gezondheidsproblemen van mijn man, maar ik kijk uit naar de nieuwe uitdagingen.

  Groetjes,

  Yasemen

  PS: Sorry voor de fouten die ik heb gemaakt, ik ben de taal niet machtig, ik leer nog Nederlands :)

 2. 3 oktober 2017 / 22:03

  Goed gedaan!