ZONDER MORREN CHALLENGE #03: OPSTAAN OM 04:30

ZONDER MORREN CHALLENGE #03: OPSTAAN OM 04:30

De #zondermorrenchallenge is een challenge die ik met mezelf aanga in 2018. Elke week moet ik iets doen, iets volhouden en dit zonder erover te klagen (te morren) en door het gewoon te DOEN. En elke week lees je hier hoe dat gaat!

Voor week 3 van het jaar had ik nog geen challenge met mezelf afgesproken. Dom, dom, dom. Zondagavond besliste ik halsoverkop om er ‘opstaan om 04:30 van te maken’. Idiote beslissing …

MAANDAG

De wekker ging om 4:30, maar opstaan? Ho maar. Ik was moe, het de dag ervoor de hele dag gewerkt en moest de komende 5 dagen ook werken, wat 6 dagen na elkaar maakt. Ik vond dat ik van mezelf dat het niet erg was om mijn uitdaging de eerste dag meteen niet te voltooien. Om 06:00 strompelde ik uit bed.

DINSDAG

Ik wilde het dinsdag wel doen, maar … Om 03:30 lag ik klaarwakker in bed. Niet fijn, want ik kon nog een uur slapen. Wat ik dan ook probeerde. Maar geloof me, als je om 03:30 klaarwakker bent, na wat woelen terug in slaap valt en de wekker om 04:30 gaat, ben je echt niet goedgezind. Hop, wekker herzet naar 06:30 en dan maar uit bed gekropen.

WOENSDAG

Komaan, ik kan het beter opgeven. Opnieuw ben ik rond 06:30 opgestaan. Ik weet niet wat het is, maar de laatste weken (maanden?) heb ik 0,0 energie. Toen ik nog bij mama woonde, sprong ik om 05:00 uit bed, maar nu moet ik mezelf er echt uit slepen.

DONDERDAG

Ja JA JAA! Donderdag is het gelukt! Om 04:30 ging de wekker en besloot ik niet te treuzelen. Ik had 5,5 uur slaap gehad maar dat maakte me niet uit. Wat een schitterende ochtend zeg:

04:30 – 05:45 blogpost schrijven
05:45 – 06:00 douchen
06:00 – 06:30 gezond ontbijtje eten (havermout met banaan, kiwi en chiazaad)
06:30 – 07:00 klaarmaken en naar het werk vertrekken

Ik voelde me zó goed deze dag, echt, niet normaal. De extra tijd je krijgt door twee uur eerder op te staan, wauw. Dit wil ik echt vaker kunnen doen.

Donderdag = topdag!

VRIJDAG

En toen was er … vrijdag. Ik lag de laatste uren van m’n slaap weer veel te woelen, en ben rond 06:15 uit bed gekomen. Beter dan 06:30 zeker …

ZATERDAG

Zaterdag wilde ik het toch nog eens proberen maar het werd niets. Ik moest niet werken, maar had met een vriendin afgesproken, en ging ‘s avonds naar een verjaardagsfeestje. Dus eigenlijk was het wel goed dat het niet gelukt is, anders was ik ‘s avonds niets waard geweest. Dus eigenlijk moest het vandaag niet hé? Toch? Wat maak ik mezelf toch wijs.

ZONDAG

En omdat ik zaterdagnacht nogal laat thuis was ging ik zelfs niet proberen om om 4:30 op te staan. Het werd 8 uur, en daar ben ik wel blij mee.

Verwachting: keiproductief zijn en alles!
Realiteit: man, ik heb echt meer doorzettingsvermogen nodig. Echt. Het feit dat ik deze blogpost meer dan drie maanden na datum pas online zet zegt genoeg. Ik werk eraan, maar de gewoonte van uitstellen aanpakken is niet gemakkelijk.

Oh ja, weetje over deze blogpost: ik had reeds de opmerking gekregen dat mijn challenge blijkbaar stil ligt. Wel, het erge is: ik heb inspiratie voor meer dan een halfjaar, én deze blogpost was al geschreven in januari, maar de enige reden dat hij nog niet online stond was dat ik nog geen foto had. Waarom niet? Ik had geen klok … M’n iPhone vond ik niet zo leuk om te gebruiken, dus kreeg ik een vintage-like klok van m’n zus in bruikleen. En daardoor komt deze blogpost pas meer dan 3 maanden later online, oeps!