ZONDER MORREN CHALLENGE #01: 10.000 STAPPEN ZETTEN

ZONDER MORREN CHALLENGE #01: 10.000 STAPPEN ZETTEN

De #zondermorrenchallenge is een challenge die ik met mezelf aanga in 2018. Elke week moet ik iets doen, iets volhouden en dit zonder erover te klagen (te morren) en door het gewoon te DOEN. En elke week lees je hier hoe dat gaat! En wie weet, maak ik er misschien ook nog een video rond …

Ha, we beginnen met een gemakkelijke. Als ik te voet naar m’n werk ga, zit ik hier in no time aan. Is het valsspelen? Niet echt, want het weer is nu eenmaal niet fantastisch om door te wandelen, om nog maar te zwijgen van mijn bevroren tenen (en ik wil geen winterwandelschoenen kopen, want dat is niet goed voor mijn spaardoel). Of het me gelukt is?

MAANDAG

Oké, op de allereerste dag van het jaar dreigde het al mis te lopen. Ik wilde gaan lopen, en dit doen, dat doen, … Maar op sportvlak is er niet veel van gekomen. ‘s Avonds eindigde ik met een 5.800-tal stappen. Gelukkig stelde Stefan voor om nog een stukje te gaan wandelen, waardoor ik uiteindelijk nog eindige met 11.700 stappen!

DINSDAG

Dinsdag was easy peasy. Naar het werk wandelen + ‘s middags 5 km lopen = 17.980 stappen.

 

WOENSDAG

Woensdag is samen met zondag mijn ‘vandaag loop ik niet’-dag. Vriendin Kim kwam spontaan op bezoek, wat goed uitkwam. Samen door de stad naar mij, en daarna weer door de stad naar haar auto. Die dag zette ik 13.976 stappen.

DONDERDAG

Donderdag was zo’n ongelooflijk luie dag, ik schaam me er bijna voor, echt. Ik heb wat aan mijn blogs gewerkt maar that’s it. Gelukkig ook veel gewandeld van en naar het werk, waardoor ik de dag toch afsloot met 13.008 stappen.

VRIJDAG

Vrijdag gooide ik er weer een 5 km run tegenaan, en had ik op het einde van de dag 15.419 stappen! Gezien Stefan me ‘s avonds is komen halen in plaats van dat ik te voet ging ben ik daar extra trots op.

ZATERDAG

Collega Saana had me nog een extra uitdaging gegeven. Ik moest dit weekend 50.000 stappen halen (verdeeld over twee dagen gelukkig). Ik zeg nooit nee tegen een uitdaging waarbij ik mijn grenzen (een beetje) moet opzoeken, dus bring it on! Ik had al een vrij volgeboekt weekend, dus was wel een beetje bang dat het niet ging lukken. Maar een ochtend gaan lopen en wandelen leverde me op het eind van de dag 21.140 stappen op!

ZONDAG

En zondag was mijn absolute topdag. Met mijn mama ging ik 14 km wandelen, en ben ik zowat constant in beweging geweest van 10:00 tot 15:00. En dat uitte zich ook in mijn stappen: 33.020!

Voor de hele week samen moest ik dus eindigen met minstens 70.000 stappen, en haalde ik 126.243. Ja, ik ben toch wel een beetje trots hoor!

Verwachting: niet meer dan effectief een week lang 10.000 stappen halen. En iets meer doorzettingsvermogen kweken (neen Nicky, blijf van die bus af en gebruik uw voeten).
Realiteit: wel, dat ging goed. De extra uitdaging die een collega me gaf, nam ik er met plezier bij! Verder dit jaar zal ik ook ergens 15.000 en zelfs 20.000 per dag proberen te halen!

What’s next? Elke dag enkel de trap nemen. Easy peasy als je op een gelijkvloers kantoor werkt en de enige trap die je neemt die in huis naar je slaapkamer is, maar ik werk op de 7e verdieping van een gebouw, waar ik dan ook nog eens twee keer per dag, vijf dagen per week binnen moet …