UDON NOODLES MET PARIJSE WORTELS, BROCCOLI EN ROMANESCO | RECEPT

Udon noodles met groenten, sesamolie en sesamzaad

Ha, nog eens een recept! En nog een gemakkelijk ook. Je hebt slechts twee tot vier ingrediënten nodig: noodles en groenten, en eventueel sesamzaad en sesamolie. Ik vind het het lekkerst met sesamzaad en de sesamolie erbij.

Moeilijkheidsgraad: *
Duur: 10 minuten
Energiewaarde per persoon: 500 kcal (zonder olie en sesamzaad)

Udon noodles met stoomgroenten

Benodigdheden voor één persoon:

  • 90 gr Hakubaku Organic Udon Noodles
  • 300 gr Green Grocer’s stoomgroenten worteltjes, broccoli & romanesco (verkrijgbaar bij Lidl)
  • Boni sesamolie (verkrijgbaar bij Colruyt)
  • Boni sesamzaad (verkrijgbaar bij Colruyt)

En verder:

  • een microgolfoven

Recept

  • breng een ruime hoeveelheid water aan de kook (zout toevoegen is niet nodig) en kook de noodles
  • warm terwijl de stoomgroenten in de microgolfoven op
  • giet de noodles als ze gaar zijn af
  • giet wat sesamolie (naar smaak) in de kookpot
  • voeg de noodles en de stoomgroenten toe en meng alles goed
  • voeg wat sesamzaadjes toe
  • doe alles in een mooi kommetje, neem een paar eetstokjes erbij en geniet!

Udon noodles met stoomgroenten

 

Dit vind je misschien ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *