TRY VEGAN OKTOBER 2018

TRY VEGAN OKTOBER 2018

Sinds gisteren is Try Vegan begonnen. En ik doe mee. Van vlees afblijven is voor mij geen probleem, maar geen kaas en ei meer? Dat wordt een moeilijke. Maar het kan me net zo goed enorm bevallen dat ik voor de rest van m’n leven geen dierlijke producten meer eet. In de laatste week van september genoot ik nog van alles wat niet-vegan is: haringen met ui, pizza vier kazen, ravioli 5 kazen, tortellini met ricotta en spinazie, scrambled egg, … Ja, het is wel duidelijk dat ik van kaas hou. Maar ik ben benieuwd of mijn liefde de komende maand overleeft.

Waarom Try Vegan? Op hun website staat te lezen dat je door één maand vegan te eten maar liefst 124.917 liter water, 273 kg CO2, 84 vierkante meter bos, 543 kg graan en minstens 7 dierenlevens bespaart. Verder is het ook gewoon heel goed voor je lichaam, las ik in het boek ’21 Dagen Vegan!’. Er is dus echt geen enkel nadeel aan veganistisch eten verbonden. En het duurt maar een maand. Eén maand, op de hopelijk minstens 900 van je leven, dat is toch het proberen waard?

Om je op weg te helpen vind je op hun site ook heel wat recepten en tips. Ze mailen je zelfs handige weekmenu’s! Deze ga ik waarschijnlijk niet (helemaal) volgen, maar ik ga wel proberen om er af en toe een receptje uit te maken. Als ik dat doe, ga je er hier meer over lezen! Want hoe zalig zien deze linzenballetjes eruit? Of wat dacht je van een vegan spaghetti bolognese?

Elke dinsdag ga ik een update plaatsen over hoe de afgelopen week geweest is. Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet verwachten, dus ik ben heel benieuwd. In de eerste plaats hoop ik natuurlijk dat ik het kan volhouden. Wel zitten er ergens 5 dagen Italië tussen, dus dat wordt een moeilijke, gezien we ergens gaan eten waar het menu al vastligt. Maar ik heb gekozen voor vegetarisch, dus dat is een stap in de goede richting. En ik heb al een aantal vegan restaurants opgezocht, nu nog hopen dat Stefan hier ook mee akkoord gaat …

Goed, genoeg geschreven, tijd om er helemaal voor te gaan!