TRAINEN VOOR DWARS DOOR HASSELT | NOG 26 DAGEN

TRAINEN VOOR DWARS DOOR HASSELT | NOG 26 DAGEN

Vandaag zitten er al 3 weken looptraining op. Afgelopen week ging goed, alleen het weekend was niet zo fantastisch – ik stelde de run van zaterdag uit naar zondag, en van zondag naar maandag … Ik ben er niet trots op, maar had zoveel buikpijn zaterdag dat ik echt niet kon lopen. Vanaf 13u was ik ook niet meer thuis, tot de volgende dag in de namiddag. Nergens een gaatje om te lopen! Gisterenochtend kwam het er nog steeds niet van, maar in de namiddag ben ik er eindelijk voor gegaan. Lees hieronder hoe de rest van de week ging!

WEEK 3/7

Maandag – 6,4 km: dit ging gewoon heel goed, meer valt er niet over te zeggen. Of toch: ik liep sneller dan de afgelopen twee weken. Woooo!

Dinsdag – 9,7 km: op dinsdag kwam ik niet erg goed op gang. Ik wilde ‘s ochtends gaan, maar na 2,75 km kon ik niet meer. Ik had geen energie, zat met andere dingen in m’n hoofd, … Het lukte gewoon niet. ‘s Avonds besloot ik het nog een kans te geven en liep ik zonder problemen 9,7 km! Luisteren naar je lichaam doet wonderen.

Woensdag – 8 km: oké, ik moest 8 km gaan lopen, maar het is er niet van gekomen. Ik moest voor een sollicitatiegesprek in Leuven zijn, daarna miste ik de eerste trein, de volgende trein had een halfuur vertraging (iets met een incident in Brugge) en ik was dus best laat thuis. Ik besloot het lopen voor donderdag te laten, wanneer ik normaal cross-training had.

Donderdag – cross-training: dus in plaats van een fietstochtje te maken, ging ik 8,05 km lopen. Aan opnieuw een heerlijk vlot tempo. Deze week ging zó goed!

Vrijdag – 3,2 km: hier heb ik mezelf uitgedaagd. 3,22 km. De app zei dat het me een 24-tal minuten zou kosten, ik zou er alles aan doen om sneller te zijn. En dat lukte! Ik liep 40 à 50 seconden per kilometer sneller dan de afgelopen dagen! Wauw!

Zaterdag en zondag: normaal gesproken moest ik zaterdag 6,4 km lopen, maar dat is dus niet gebeurd. ‘Ik doe het morgen wel,’ zei ik toen. Zondag brak aan, nog niets. Uiteindelijk heb ik de maandag die volgde maar gedaan. Normaal had ik dan een rustdag, maar dat kon er wel vanaf (en uiteindelijk heb ik toch twee rustdagen gehad, oeps).