TRAINEN VOOR DWARS DOOR HASSELT | NOG 19 DAGEN

TRAINEN VOOR DWARS DOOR HASSELT | NOG 19 DAGEN

Oh my, wat heb ik er een slechte week opzitten. Het is bijna te beschamend om over te praten. Ik overdrijf. Maar toch. Deze week moest ik voor de verandering maar vier keer lopen (in plaats van de gewoonlijke vijf) en nog slaag ik erin het maar drie keer te doen. Goed, een overzicht.

WEEK 4/7

Maandag – rustdag: “Rustdag? Vergeet het maar, get off your ass” hoorde ik in mijn gedachten. Terecht, want die rustdag had ik niet verdiend. Ik liep vandaag de run die ik al sinds zaterdag aan het uitstellen was. 6,4 km, that is. En aan een verbazend ‘snel’ tempo. Ik mag niet klagen!

Dinsdag – 9,7 km: maar dinsdag, goh, dinsdag … Ik had weinig zin om ‘s morgens te lopen, omdat ik ook nog naar de kapper moest gaan fietsen (een halfuur rijden, maar heel wat bergop) en mijn benen wou sparen. “Ik doe het wel als we terug zijn,” dacht ik. Wel … Neen dus. Van uitstel komt afstel, want deze run heb ik niet meer ingehaald. Wat een rotgevoel.

Woensdag – 8 km: woensdag ging ik er weer helemaal tegenaan. 8 km? Kom maar op! Het ging heerlijk vlot, het leek even alsof ik weer helemaal in mijn ritme zat.

Donderdag – cross-training: donderdag heb ik een hele namiddag met Stefan doorgebracht om onze drie jaar en drie maanden te vieren (elk excuus om te vieren is goed, toch?). We bezochtten het doolhof van Gijs Van Vaerenbergh op C-Mine (dat architectenduo van die fantastische doorkijkkerk in Borgloon), lunchten ook meteen op C-Mine (ravioli met vier kazen want YOLO) en gingen daarna naar twee plaatsen die gesloten bleken te zijn. Mijn frustraties op dat moment tellen wel als cross-training, vind ik.

Vrijdag – 6,4 km: en weer niet gelopen. Dat ik het durf typen. Ik voelde me niet zo goed en dacht het wel een andere dag in te halen – wat natuurlijk niet gebeurd is. Ik ben wel een stukje gaan wandelen dus ik het toch iéts van beweging gehad. Elke stap telt.

Zaterdag – 13 km: AAHHHH 13 KM! Het idee alleen al maakte me deze ochtend een beetje misselijk. Maar ik ben er toch voor gegaan. Om 8u30 stond ik buiten, klaar om ervoor te gaan. Een plan had ik niet, ik ging gewoon lopen. En wauw zeg, gelopen heb ik. Van Melveren naar Metsteren (ja, dat zijn echte plaatsen) naar Gorsem naar Runkelen naar Duras naar Wilderen (geen geld bij, dus geen pauze aan de brouwerij *huilt*) naar Stayen naar het station van Sint-Truiden. Eenmaal daar zaten mijn kilometers erop, en was ik pompaf. Gelukkig was ik er precies één minuut voor de bus naar mijn thuis vertrok, dus kocht ik een sms-ticketje en weg was ik. Nee, ik ging écht niet nog terug naar huis wandelen.

Zondag – rustdag: rustdag jeej! Ik heb de hele dag zitten declutteren (opruimen dus, maar man, wat hou ik van dat woord) en het rustig aan gedaan. Nu heb ik een aangenamere omgeving om artikeltjes te tikken en nog meer zin in bloggen gekregen, yay!