FOOD | sushi sakemaki van Albert Heijn

FOOD | sushi sakemaki van Albert Heijn

Tegenwoordig vind je in elke supermarktketen wel sushi. Bij Albert Heijn is dat niet anders. Ze hebben verschillende ‘setjes’, gaande van €1,50 tot bijna €10. Ik ging voor een middenmaat: dit setje kost normaal €5,99, maar er was nu 35% korting op. Die kans liet ik niet liggen, tijd om deze sushi eens uit te testen!

In het doosje zitten 3 sake sushi (de linkse stukjes, met zalm) en 9 maki sushi. Er zijn drie verschillende maki: komkommer, garnaal en ei. De komkommer en ei valt goed op, over de garnaal twijfel ik, deze smaakt speciaal. Is het wel garnaal? I don’t know …

Albert Heijn Sushi

Na het observeren, ging ik natuurlijk ‘proeven’ (naar binnen slokken dus. Nee, zo erg was het niet). De rijst was niet zo ‘zacht’ als ik gewend ben uit sushirestaurants, maar deze komt natuurlijk uit een koelkast, en is niet zo vers als in een restaurant. De gerookte zalm was wel heerlijk, net als het ei en de komkommer.

In het setje vind je nog wasabi, sojasaus (in een schattig visje) en gember. Deze dingen heb ik niet opgegeten, maar dat doe ik op restaurant ook nooit.

Voor de prijs €5,99 zou ik ze niet laten liggen als je eens zin hebt in sushi. Als je liever de real deal hebt, raad ik je aan gewoon op restaurant te gaan. Op zoek naar een aanrader? Sushi Tokio in Weert is geweldig! Woon je meer in het westen van het land? Bij Nagomi in Kortrijk is het ook lekker eten. Uiteraard heb je ook in Gent en Antwerpen vele sushi-restaurants, maar daar moet ik nog eens tijd voor vrijmaken. Misschien iets voor dit jaar?

Wat is jouw favoriete sushirestaurant? En wat vind jij van sushi uit de supermarkt?