RECEPT: VEGAN SPAGHETTI BOLOGNESE

RECEPT: VEGAN SPAGHETTI BOLOGNESE

Zoals je eerder al las staat oktober in het teken van Try Vegan, de campagne van BE Vegan om een maand lang plantaardig te eten. Op hun website vind je heel wat recepten, waaronder een vegan spaghetti bolognese. En die probeerde ik, met een paar aanpassingen, uit!

IMG_5173

Benodigdheden voor twee porties:

  • 250 gram volkoren spaghetti
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • peper
  • gedroogde basilicum
  • gedroogde oregano
  • 1 paprika (ik gebruikte een puntpaprika, vers uit de tuin)
  • 2 wortels
  • een blikje tomatenpuree
  • 690 gram passatta (één fles)
  • een pakje HAK linzen
  • een bakje champignons

Recept:

  • kook de pasta volgens de instructies, en neem een andere pot voor de saus. Doe hier wat olijfolie in.
  • schil de uien en snipper ze fijn, doe dit ook met de knoflook. Stoof ze dan in de warme olijfolie en roer af en toe.
  • voeg de peper, oregano en basilicum toe. Het recept vroeg ook nog cayennepeper, maar dat heb ik niet dus dit heb ik weggelaten. Roer dit door elkaar en laat even opwarmen.
  • snij de paprika, wortels en champignons in stukjes en voeg ze ook toe. Ik had gesneden champignons en heb ze er zo ingegooid, maar in kleine stukjes was beter geweest.
  • doe de linzen, passatta en tomatenpuree erbij en roer alles goed door elkaar. Dit laat je dan een flinke tijd pruttelen (het recept spreekt over een halfuur, maar ik heb geen droge linzen gebruikt dus zo lang was niet nodig).
  • serveer!

IMG_5178

IMG_5176

Geef een reactie