RECEPT: MEXICAANS GROENTEPANNETJE

RECEPT: MEXICAANS GROENTEPANNETJE

Sinds ik meer dan een jaar geleden stopte met vlees en gevogelte te eten, wordt mijn aandacht in de supermarkt meteen getrokken naar producten als de ‘Idee voor dagje zonder vlees’-doosjes van Maggi. Vol enthousiasme kocht ik de drie versies, en vandaag laat ik zien hoe ‘Mexicaans groentepannetje kidneybonen‘ me beviel (hint: belachelijk goed).

Maggi Mexicaans groentepannetje

Maggi Mexicaans groentepannetje

Benodigdheden voor twee porties:

Recept:

  • snijd de rode en de gele paprika en de ui in grove blokjes, en het pepertje in ringetjes (tip: de uienkam van Dille&Kamille is ideaal om de ui in stukjes te doen)
  • verhit olijfolie in een grote pan en voeg de ui, paprika en rode peper toe aan de pan
  • voeg dan de kruidenmix en de tomatenblokjes toe, even roeren en dan laten sudderen (3 min.)
  • voeg dan de uitgelekte kidneybonen toe, roer even en breek er twee eieren op. Dat breken ging bij mij niet zoals ik hoopte, dus toen ik het recept een tweede keer maakte brak ik een ei in een kommetje en legde ik dit voorzichtig in de pan. Dit geheel laat je dan een tiental minuutjes pruttelen tot de eieren gestold zijn
  • voeg dan de avocado toe, in plakjes gesneden
  • serveer!

Mijn testpanel (Stefan en ikzelf dus) zijn super enthousiast over dit gerecht. Ik heb het nu twee keer gemaakt in een week tijd, en ik kan niet wachten om het weer te maken. Het is heel vullend, gezond en zo lekker! Je kan het de ene dag maken en als avondeten eten, en de rest meenemen naar het werk de volgende dag, want ook koud smaakt het nog altijd.

Tip: laat het ei weg en je hebt meteen een heerlijk vegan gerecht! Misschien een tip voor wie meedoet aan Try Vegan in oktober?

Maggi Mexicaans groentepannetje

Maggi Mexicaans groentepannetje

Maggi Mexicaans groentepannetje

Maggi Mexicaans groentepannetje

Maggi Mexicaans groentepannetje

Maggi Mexicaans groentepannetje

Maggi Mexicaans groentepannetje

Maggi Mexicaans groentepannetje

Maggi Mexicaans groentepannetje