BACON EGG CUPS | RECEPT

BACON EGG CUPS | RECEPT

Zoals veel vrouwen maak ik mezelf ook graag schuldig aan overdadig pinnen op Pinterest. Ook heb ik, again, zoals veel vrouwen, een board vol eten en recepten. Eentje daarvan waren bacon egg cups. Ik heb ze al op verschillende sites gezien, en iedereen maakt er een beetje z’n eigen versie van. Ik ook, maar ik kies natuurlijk weer voor de gemakkelijkste versie: die met twee ingrediënten! Hoewel een beetje kaas misschien ook lekker was … Ideetje voor volgende keer!

NODIG:
– een oven
– een muffinplaat
– spek (ik gebruik twee reepjes per cup)
– eitjes (één eitje per cup)

BEREIDING:
1. Verwarm de oven voor op 180° – 190° C
2. Leg twee spekreepjes in een cup. Leg ze zo dat ze de rand van de cup zijn, en het midden dus leeg is.
3. Kluts een eitje. Giet dit in de cup.
4. Doe dit voor het aantal cups dat je wil maken
5. Zet ze in de oven. Ik lees dat het best op 30′-35′ kan, maar die van mij waren na 20′ al klaar omdat we de oven ervoor ook al gebruikt hadden voor quiches te bakken. Kijk af en toe eens, want ze kunnen sneller klaar zijn dan je denkt (ook al zul je het dan wel ruiken!).
6. Even laten afkoelen en genieten!

Sommige mensen voegen peper en zout toe, wat kaas, een stukje brood op de bodem, … Dit is maar net wat je lekker vindt. Ik vond dit heerlijk, en heb spijt dat ik er niet wat meer gemaakt heb. Je hebt maar twee ingrediënten nodig en een halfuurtje tijd. Perfect dus voor de mensen onder ons met een druk leven!

1 Reactie

  1. 9 april 2015 / 12:28

    mmm ziet er goed uit!