MY FAVOURITE PROCRASTINATION QUOTES

MY FAVOURITE PROCRASTINATION QUOTES

Procrastination. Iets waar vele mensen nogal goed in zijn. Ik ook hoor, ik ga me hier nu niet heilig voordoen. Ik ben een fervent procrastinator.  Ik kan dingen uren, dagen, weken uitstellen. Soms zelfs tot het gewoon te laat is. Nou ja. Niets aan te doen natuurlijk.

Misschien moet jij nu ook wat nuttigers aan het doen zijn dan procrastination-quotes lezen. Daarom zal ik ervoor zorgen dat het zo’n goede quotes zijn, dat je voor de rest van je leven niet meer wil uitstellen (vanaf maandag dan he. Maandag begin je). Here we go!

“You may delay, but time will not, and lost time is never found again.” – Benjamin Franklin (hoe gelijk heeft deze man? Dit moet ik mezelf vaker vertellen)

“A year from now you may wish you had started today.” – Karen Lamb (deze kwam ik vaak tegen op Tumblr, meer bepaald in de fitblr-gemeenschap; mensen die een Tumblr hebben die focust op sport en gezond eten)

“Don’t wait. The time will never be just right.” – Napoleon Hill (moet ik mezelf ook vaak zeggen. Ik ben echt iemand die pas iets wil doen als ze er hélemaal klaar voor is, alles weet, blablabla. Perfectionist tot en met ja)

“The best way to get something done is to begin.” – onbekend (inderdaad. Begin er gewoon aan. Niet wachten!)

En dat waren ze. Mijn vier favoriete quotes. Ik krijg meteen weer zin om iets nuttigs te gaan doen, i.p.v. hier achter mijn laptop te kleven. Helaas ligt er nog een hoop schoolwerk te wachten, en helaas, dat is allemaal op mijn laptop te doen. Zucht.

Nog een note van mezelf: als je iets moet of wil doen, en je kàn het vandaag doen, doe het dan ook meteen. Morgen is voor niemand gegarandeerd. Goed, je hebt misschien geen zin om vandaag af te wassen, maar morgen is de stapel nog groter. Je hebt geen zin om dat ene schoolwerkje te doen, maar morgen komt er weer werk bij. Doe het nu. Doe het vandaag. Als je terugkijkt op de voorbije dagen of weken, zullen er sowieso momenten zijn waarvan je nu denkt ‘wow, wat heb ik mijn tijd weggegooid’. Ik denk zo -iets te- vaak. En probeer er daarom sinds dit jaar iets aan te doen. En dat lukt vrij goed!

Mijn tip: doe een werkje op het moment dat je het krijgt, of in ieder geval zo snel mogelijk. Daarna heb je nog zoveel vrije tijd, waar je anders niet van kan genieten omdat je weet dat je ‘nog dit en dat moet doen’. Bij mij werkt het. Dus bij jou misschien ook. Succes!