MARBLE LAPTOP + NOTEBOOK | DIY

MARBLE LAPTOP + NOTEBOOK | DIY

Net als heel wat andere bloggers ben ook ik gek op de marmer-trend waar je tegenwoordig niet meer omheen kan. Voor de meeste van m’n foto’s gebruik ik een marmer-print ondergrond, en nu wilde ik ook graag een marmer laptop. Ik ben waarschijnlijk één van de weinige bloggers zonder MacBook, maar mijn Aldi-laptopje doet het prima. Enig nadeel is dat er natuurlijk geen cases voor bestaan. Voor een MacBook surf je even naar eBay, voor deze ligt dat wat moeilijker. Tijd om op zoek te gaan naar plakfolie met marmerprint!

Gelukkig ligt er op slechts 200 m van mijn thuis een AVA, een winkel vol decoratiemateriaal (ze hebben daar ook elke keer heel mooi versierde tafels  met thema’s die op dat moment relevant zijn: Halloween, Kerst, Pasen, communie, bruiloft, …). Daar moesten ze ook wel een rol plakfolie hebben. Voor € 4,15 had ik al een rol van 2 m x 45 cm.

Oorspronkelijk dacht ik enkel mijn laptop, de folie en een schaar nodig te hebben. Uiteindelijk kwam daar ook nog een Stanleymesje bij.

Het mesje had ik nodig om de stukken netjes af te snijden. Hier moet je wel heel voorzichtig mee zijn, want ik heb hier en daar een stuk laptop afgeschaafd (oeps). De hoekjes gingen niet zo vlot. Die zijn – zoals bij de meeste laptops – afgerond en dat zorgt voor problemen. Op Internet las ik de tip om die stukjes folie wat te verwarmen met bv. een haardroger, waardoor ze rekbaar worden en je ze makkelijk over de hoekjes kunt trekken. Dat lukte niet zo goed, helaas. Daardoor zien de hoekjes er niet zo fantastisch uit. Maar hey, het was de eerste keer. Volgende keer gaat dat vast beter!

Ik vond het resultaat zo mooi dat ik nog iets wilde ‘inpakken’. Ik had geen idee wat, tot één van onze katten langskwam terwijl ik aan het nadenken was. Ik bukte me om hem te aaien, en keek daardoor recht mijn handtas in, die naast hem op de grond stond. Waar ik mijn Moleskine in zag steken. Natuurlijk! Een notitieboekje ‘kaften’! En zo kreeg ik er meteen een origineel gemarmerd notitieboekje bij. De achterkant was even moeilijk (door de elastiek die achteraan in het boekje zit) maar het resultaat is meer dan geslaagd.

Op de hoekjes van m’n laptop na, vind ik mijn project geslaagd. En de marmer-print staat zo mooi bij het goud van mijn gsm. Ah, ik ben er helemaal verliefd op!

1 Reactie

  1. 24 mei 2016 / 21:54

    Leuk bedacht! Zelf ben ik overigens niet zo dol op de marmer trend. :-)