IPHONE 5S GOLD | NEW IN

IPHONE 5S GOLD | NEW IN

Ik heb een nieuwe telefoon! Sinds het begin van het jaar had ik heel wat problemen met mijn Samsung Galaxy SIII Mini. Maar ik ben iemand die 1. niet graag geld uitgeeft aan telefoons en 2. nogal gehecht raakt aan haar telefoon. Geen haar op mijn hoofd die aan een nieuwe dacht, vooral omdat deze amper 2 jaar oud was (met mijn vorige, de Nokia E71 heb ik 3,5 jaar gedaan!). Maar toen hij uitviel bij zowaar elke app die ik wilde opstarten én elke keer ik een sms wilde versturen, was de maat vol. Ik had een nieuwe nodig. Met deze Samsung-teleurstelling en het feit dat mijn iPad het na bijna 4 jaar nog altijd goed volhoudt in mijn achterhoofd, ging ik voor een iPhone.

Mensen die op dit moment een iPhone kopen, gaan natuurlijk voor de 6 of een 6 Plus. Hoe mooi ik die iPhone’s ook vind, de prijs ligt een beetje boven mijn budget. Op de site van Vandenborre zag ik dat de iPhone 5S tegenwoordig nog ‘maar’ €399 kost. Ook dat vond ik een serieuze duit (het meeste dat ik ooit aan een telefoon gegeven heb is €249), maar ik wou het erop wagen. Ik wou graag de witte/zilverkleurige, maar die was enkel ‘leverbaar op > 3 weken’. Te laat, dus. Ik heb dan elke telecomwinkel in de stad bezocht, maar ik kreeg overal hetzelfde antwoord: ofwel ‘Voorraad uitgeput’, ‘Ze maken die niet meer’ of ‘We hebben enkel nog de Space Grey’. Dikke pech dus. Terug thuis zag ik dat de gouden versie wel nog in voorraad was bij Vandenborre. Ik besloot er nog een nachtje over te slapen, maar de volgende ochtend wist ik het zeker: ik moest en zou die iPhone 5S in het goud in mijn bezit krijgen.

Hop, Click&Collect, iPhone kopen en naar Mobistar. Want ahja, ik had een kleinere SIM-kaart nodig. Toen ik die eenmaal had, kon ik eindelijk mijn iPhone in gebruik nemen. Helaas pindakaas, ik kreeg het SIM-kaartslotje niet open. Ik had géén idee hoe dat moest. Gelukkig ben ik niet de eerste iPhone-gebruiker thuis, en heeft mijn zus mij – na me eerst uit te lachen omdat ik dat niet open kreeg – geholpen.

Dan heeft het nog een paar uur (!) geduurd eer ik die SIM-kaart kon ontgrendelen. God, wat heb ik me daarin opgejaagd. Hoe kon dat nu zo lang duren? Zo heb ik me een paar uur kunnen ergeren, en had mijn zus weer een reden om mij als iPhone-noob uit te lachen.

Maar toen ik hem eindelijk kon gebruiken, was ik helemaal verliefd. Wat een prachtig, leuk ding. Een review schrijven ga ik niet doen, want die bestaan er al genoeg, zeker als je bedenkt dat deze telefoon al 3 jaar oud is. Wat ik wel ga doen, is een vergelijking maken met mijn Samsung. Wat mis ik nu, nu ik een iPhone heb?

iPhone 5S versus Samsung Galaxy S3 mini

Meldingen

Wat ik het allermeeste mis, en echt mis, zijn de meldingen. Die dingen die bij iPhone in het berichtencentrum staan (waar je dus al echt bewust naartoe moet gaan), maar bij Samsung gezellig vanboven in je scherm staan, en blijven staan, tot je ze wegdoet. Ik mis de kleine Instagram-icoontjes, de sterretjes van Twitter, de spookjes van Snapchat, de envelopjes die laten zien dat je een nieuw bericht hebt, het Whatsapp-logo dat een nieuw appje aangeeft …

Contactfoto’s bij berichten

In je berichtenlijst op een Samsung-telefoon, zie je mooi naast elke thread een foto van die persoon. Ik ben iemand die bij elke contactpersoon een mooie foto had geplaatst, om zo een mooi overzichtje te hebben bij berichten. Wat heb je bij iPhone? Een stomme, wit-zwarte lijst met hier en daar een Emoji. Pfuh.

Evernote offline gebruiken

Bij mijn Samsung kon ik al mijn notities in Evernote offline bekijken en bewerken, en als ik terug met WiFi verbonden was, synchroniseren. Nu gaat dat niet meer, nee, nu moet ik daarvoor betalen. Ga weg. (het kan zijn dat dit toen nog gratis was in Evernote, en ondertussen niet meer. In ieder geval: stom)

iPhone 5S versus Samsung Galaxy S3 mini

Apps

Bepaalde apps zijn enkel beschikbaar in de Google Play Store, en niet in de App Store. Eén van deze apps is Handtrip, mijn favoriete app om buitenlands geld op reis mee te beheren. Stom.

Personalisatie

Elk iPhone-homescreen ziet er uiteindelijk hetzelfde uit. Je hebt een scherm, met daarop een resem apps. Bij Samsung is dat anders. De ene heeft een scherm vol apps. De andere heeft twee widgets en een mooie achtergrond. Ik had zelfs enkel een mooie achtergrond met een relatie-widget (zo’n ding dat laat zien hoe lang je al samen bent <3), en al mijn apps onder het blokje ‘apps’ zitten, dat standaard in die balk onderaan zit. Ik vond dat ordelijk en proper. Maar nu … Mijn iPhone is een grote – maar wel kleurrijke – chaos.

Surfen zonder abonnement

Ik doe niet aan abonnementen. Ik herlaad braaf elke maand voor €15, en spring dan zuinig met deze €15 om. Hiermee kon ik voor €0,35 per sessie op Internet, en dat vond ik goed. Ik dacht dat het op een iPhone niet anders zou zijn. Tot ik ergens was en de bus wou opzoeken, en dat niet lukte. Whatsappen lukte ook niet. Instagram lukte niet. Terwijl mijn dataverbinding wel degelijk aan stond. Ik sms’te mijn zus, en die zei dat je megabytes nodig hebt om te kunnen surfen. Great. Ik heb mijn Tempo Music abonnement na tien jaar dan maar omgezet naar Dolfijn. Zonder abonnement, that is.

Bon, genoeg geklaagd. Dat zijn meer dan 900 woorden over iPhone’s en Samsung’s. Elke telefoon heeft zijn voor- en nadelen. Maar nu ik mijn iPhone al anderhalve maand heb, kan ik niet anders dan zeggen dat ik er wel heel blij mee ben! Ik ben nu ook veel actiever op o.a. Snapchat. Benieuwd naar wat ik post? Voeg me toe (nickymorren) en kijk waar ik me zoal mee bezig hou. Vandaag ben ik op F.A.C.T.S Comic Con in Gent!

1 Reactie

  1. 15 april 2016 / 20:09

    Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst. Hopelijk zul je er veel plezier aan beleven! Ik ben inmiddels met mijn vierde iPhone bezig en ik wil echt nooit iets anders meer.