HOMEMADE PAKKET VOOR HOLLANDSE TOMPOUCEN | FOODREVIEW

HOMEMADE PAKKET VOOR HOLLANDSE TOMPOUCEN | FOODREVIEW

Aaah, ik hou van Hollandse tompoucen! Ze zijn leuk om te kopen, maar nog leuker om zelf te maken. Ik ben al een tijdje fan van de tompouce kit van HEMA,  maar had sinds enkele maanden (expert uitsteller hierzo) een kit van Homemade liggen, gekocht bij Albert Heijn. Dit weekend nam ik eindelijk de tijd om ze uit te proberen.

De doos bevat twee bladerdeegplakken, glazuurpoeder, puddingpoeder en een spuitzak. Het enige wat je moet toevoegen is water, maar ik koos voor melk.

Werkwijze is volgens de doos als volgt:

Meng de banketbakkersroompoeder en het water met een mixer met garden in 1-2 minuten op de hoogste snelheid. Knip een punt van 10 cm van de onderzijde van de spuitzak en vul deze met banketbakkersroom.

Spuit vervolgens de banketbakkersroom in 3 banen op een plak bladerdeeg, leg de andere plak daar bovenop en druk deze voorzichtig aan. Met de achterkant van een mes kunt u de zijkanten netjes en strak afwerken.

Meng de glazuurpoeder en 10 ml water tot een egale massa. Doe het glazuur vervolgens 20 seconden in de magnetron en breng dit op de bovenste plak aan. Snijd daarna de tompouce volgens de marketing in 4 gelijke stukken. Bewaar de tompoucen na bereiding in de koelkast.

Iets meer werk dan bij die van HEMA dus. Vooral omdat je hier ook nog een mixer nodig hebt.

Toen ze klaar waren, heb ik ze in de koelkast gezet om een beetje hard te worden. Na een tiental minuutjes haalde ik ze eruit, en was het tijd om te proeven.

En ze zijn heel lekker! De pudding is echt fantastisch, en er zit lekker veel tussen. Op de foto hieronder staan 2 van de 4 tompoucen, de twee die het best gelukt zijn (de middelste dus).

Homemade Pakket voor Hollandse tompoucen

Het Homemade Pakket voor Hollandse tompoucen kost slechts € 1,99 en is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

1 Reactie

  1. 16 maart 2016 / 13:10

    Het resultaat ziet er lekker uit!