HOMEMADE KIPBURGERS | RECEPT

Homemade kipburgers

Oké, de titel van deze post moest eigenlijk ‘homemade vegetarische burgers’ worden. Helaas vond ik nergens in de winkel het vegetarische gehakt, dus ging ik voor kip. Niet vegetarisch dus, helaas. In de reeks ‘recepten met vier ingrediënten: homemade kipburgers’!

Moeilijkheidsgraad: *
Duur
: 10′ voorbereiding, 15′ oven (burgers), 6′ oven (broodjes)
Energiewaarde per burger: 183 kcal (op basis van één schijfje tomaat en twee schijfjes komkommer)

Benodigdheden voor 6 mini hamburgers:

  • 300 gr kippengehakt (Albert Heijn)
  • 6 mini hamburgers (Albert Heijn)
  • tomaten (Albert Heijn)
  • komkommer (Albert Heijn)
  • kruiden naar wens (markt)

En verder:

  • een oven

Recept:

  • verwarm de oven voor op 180°C
  • meng de gewenste kruiden onder het gehak (ik ging voor wat peper, ui, peterselie, basilicum en oregano)
  • maak zes balletjes van dit mengsel. Druk deze plat tot ‘burgers’, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas
  • leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ze voor minstens 15′ in de oven. Ik koos voor 15′ omdat het kleine burgers zijn en ik niet van goed doorbakken hou. Langer kan natuurlijk ook
  • snij ondertussen wat schijfjes komkommer en tomaat naar wens
  • zodra ze burgers klaar zijn, mogen de broodjes in de oven. Deze van Albert Heijn moeten 6′ op 180°C
  • broodjes klaar? Laat ze even afkoelen, snij ze open en beleg met de burgers, tomaat, komkommer, en voeg toe wat je wil: mayonaise, ketchup, kaas, …
  • geniet!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *