FOOD | HEMA Tompouce Kit

FOOD | HEMA Tompouce Kit

Telkens ik een HEMA passeer, moet ik er even binnen springen. Gisteren was dat niet anders. Ik ging mijn vriend verrassen in Genk, maar was twintig minuten te vroeg, en moest nog wat tijd zien te doden. Dan maar even de stad in. Daar ligt ook een HEMA, en daar spotte ik dit doosje. ‘Tompouce kit‘. Oh my. Ik hou van tompouces. Het kostte maar €1,60, dus kon ik het echt niet laten een doosje mee te nemen.

Untitled-1
van links naar rechts: doos – inhoud doos – klaargemaakte tompouce, voor hij in stukjes gesneden werd

In de doos zit alles wat je nodig hebt: een bakje om af te meten, bladerdeegplakken, glazuur en poeder voor de pudding. Het enige wat je nog moet toevoegen, is water of melk. ‘Of’? Ja, ‘of’. Vond het best gek dat je kon kiezen, maar ik ben voor melk gegaan. Geen spijt van, de pudding is héérlijk!

Je meet de melk af, mengt deze met het poeder tot een pudding, smeert de pudding op een bladerdeegplak, legt de andere plak erop en smeert daarna het glazuur erboven op. Dan nog in stukjes snijden, en klaar! De doos zegt 6 stukjes, maar ik hou het op drie.

Enig nadeel is dat je ze de dag van bereiding moet opeten. Daarvoor zijn ze iets te zwaar (als je niemand hebt om mee te delen, natuurlijk). Voor de rest: heerlijk. Goed gedaan, HEMA!

Edit: ik heb er toch eentje tot vandaag laten liggen. Het glazuur vertoonde nu lichte barstjes, maar aan de smaak was helemaal niets veranderd. Ik ga snel weer een doosje halen!

2 Reacties

  1. 6 januari 2015 / 17:50

    Ahh, dat is leuk! Die heb ik bij onze HEMA nog helemaal niet gezien. Ik vind het wel een typisch HEMA product, echt weer lekker even anders en leuk. Eens kijken of ze ze hier ook verkopen!