HELLO 2018!

HELLO 2018!

Gelukkig nieuwjaar! Wow, hoe snel is 2017 gegaan? Ik herinner me het nog alsof het gisteren was toen we nieuwjaar 2017 vierden. Te gek voor woorden. We vierden het eerst onder ons tweetjes thuis. Ik maakte vegetarische babi ketjap voor Stefan (en hij vond het superlekker, én ik mag het zelfs vaker maken!), en tegen 22:00 gingen we naar dezelfde vrienden waarmee we nieuwjaar vorig jaar vierden. Helaas heb ik geen vuurwerk gezien (of ja, kilometers ver), maar het was een heel gezellige avond!

Op blogvlak heb ik afgelopen jaar de beslissing genomen om de reacties uit te schakelen, omdat van de 1000 reacties die binnenkwamen, er 997 spam waren. Sowieso ben ik ook iemand die meer blogs leest dan comment. En ik was het beu om elke dag handmatig honderden spamcomments te verwijderen, want da’s enorm tijdrovend werk.

MIJN DOELEN VAN HET AFGELOPEN JAAR

Naar goede gewoonte heb ik mijn doelen uiteraard niet gehaald.

01. Mijn streefgewicht van xx kg halen
Oké, deze zal er waarschijnlijk altijd bijzitten, tot mijn dood. Wel heb ik de kaap van -20 kg gehaald, iets waar ik enorm trots op ben. Maar ik heb nog steeds een lange weg te gaan. Dit jaar ga ik er helemaal voor.
Doel gehaald: NEE, but I’m getting there!

02. Minstens twee hoofdsteden bezoeken
Hoewel ik vorig jaar fantaseerde over Tokio, heb ik dat idee maar laten varen. Ik wilde het in 2018 doen, maar ik besloten om mijn wilde reisplannen even aan de kant te schuiven, want Stefan en ik gaan trouwen! En een trouwfeest kost geld, dus even andere prioriteiten. Ik ben overigens wel weer in Parijs geweest (waar hij me ten huwelijk vroeg!), en in Brussel én in Londen, dus eigenlijk heb ik drie hoofdsteden bezocht.
Doel gehaald: JA (niet zoals ik wou, maar hey, twee hoofdsteden zijn twee hoofdsteden hé)

03. Minstens 50 posts voor DAILY NICKY schrijven
Hahahaha. HAHAHAHA. Ik wou 50 posts schrijven. Komaan. Het feit dat ik op mijn eerste pagina de 5 meest recente berichten laat zien, en het oudste daarvan ‘Hello 2017!‘ is, zegt genoeg. Ik heb een schop onder m’n kont nodig.
Doel gehaald: NEE

04. Elke maand iets doen dat me uit mijn comfortzone haalt
Oei, dit doel heb ik al snel laten vallen. Om de simpele reden dat er in het begin van het jaar gewoon al heel veel gebeurd is waardoor ik me hier moeilijk op kon focussen. Ik ga het dit jaar nog eens proberen, maar dan wekelijks. We zullen zien. Ik heb in ieder geval al ideetjes voor een halfjaar. Misschien ga ik het zelfs op YouTube zetten?! Nee, doe maar alsof je dat niet gelezen hebt.
Doel gehaald: NEE

05. ~ Geheim doel ~
Jaja, het geheime doel van vorig jaar … Wat dat dan was? Een appartementje vinden en gaan samenwonen. Dat mocht toch wel na 3,5 jaar. Januari was amper bezig of we hadden al een bezichtiging, en toen we amper 12 dagen in het nieuwe jaar zaten tekenden we het contract. En toen was het meubels kopen, verhuizen, veel bespreken, … Dus mijn andere doelen heb ik een beetje laten hangen, maar ik heb dit gehaald en daar ben ik supergelukkig mee.
Doel gehaald: JAAAA

EN IN 2018 …

Uiteraard heb ik ook voor dit nieuwe en spannende jaar nieuwe doelen. In mijn Filofax inserts van Etsy voor dit jaar heb ik ruimte voor vier categorieën met elk vier puntjes, dus heb ik in totaal 16 doelen. Een overzichtje van de categorieën en één doel uit elke categorie:

01. GEZONDHEID – Mijn streefgewicht halen
Zoals ik al zei, dit zal er altijd bij zijn. Hoewel ik een heel goed gevoel heb over dit jaar. Echt, dit jaar gaat het lukken. Ik voel het. Sweat is just fat crying. Ik wil 20 kg kwijt, en ik heb er 365 dagen voor. Als dat niet lukt, wat dan wel?

02. FINANCIËN – € xx sparen
Ik spreek niet graag in bedragen (mede omdat ik mijn ultiem bedrag waarschijnlijk niet ga halen), maar omdat onze trouw er nu toch zit aan te komen, wil ik graag een bepaald bedrag gespaard hebben dit jaar. Om aan dat bedrag te komen mag ik geen gekke dingen doen, dus ik ben benieuwd of het gaat lukken. Ik ben in ieder geval heel gemotiveerd, dus let’s do this!

03. MIND – 50 boeken lezen
Dit is echt enorm veel, maar dit jaar heb ik ook het plezier van lezen helemaal herontdekt. Het begon met de boeken van Arlidge (Iene Miene Mutte en de drie die daarop volgen, heel verslavend), en uiteindelijk slaagde ik er toch nog in om de laatste 5 maanden van het jaar 9 boeken te lezen. Sommige las ik op twee of drie dagen uit, dus een boek per week? Moet lukken!

04. BLOG – Minstens 50 posts op Daily Nicky zetten
Vorig jaar faalde ik hier enorm, maar hoewel Daily Nicky drie jaar geleden begon als een blog waar ik gewoon alles op wilde gooien wat niet op Nicky’s City Guide paste, wil ik er dit jaar echt een thema aanplakken. Fit worden en blijven, motiveren en inspireren, gezond eten en leven en er een ecologische, duurzame levensstijl op nahouden. Dat is de bedoeling. De inspiratie is er, nu nog de uitwerking.

De kleurtjes zijn dezelfde als degene die ik in mijn Google Agenda gebruik, zo blijft het voor mij overzichtelijk. En als één van bovenstaande niet werkt, is er nog mijn bonusdoel: mijn rijbewijs halen. Mijn vriend zou het heel graag willen (hij moest maar eens zijn been breken of zo, dan kan er toch iemand rijden), maar hm, mij trekt het nog altijd niet. Ik ga er eens over nadenken.

2017 was over het algemeen een goed jaar. We gingen zoals ik al zei samenwonen en verloofden ons, maar ik kreeg ook een vast contract op het werk, liep maar liefst twee loopwedstrijden (eentje in Brussel en eentje in Hasselt), werd vegetariër, … En ik heb veel ‘openbaringen’ gehad. Ja, echt waar. Vooral in de laatste helft van het jaar. Ik ben over veel gaan nadenken, en nu ik 27 word (*gaat in een hoekje huilen*), wordt het echt wel tijd om bepaalde dingen anders aan te pakken. Ik heb m’n nieuwe agenda al (Filofax, yes!) en deze al helemaal aangepast aan wat ik dit jaar ga bereiken. Bring it on, 2018, want deze pop is klaar om een vlinder te worden!