HELLO 2017!

HELLO 2017!

Gelukkig nieuwjaar! Ahhh, wat hou ik van oud & nieuw. Het is echt mijn meest favoriete feestdag. Ik vierde het met mijn vriend en een ander, geweldig koppel. We gingen sushi eten in Weert (Sushi Tokio, uiteraard) en er normaal gezien ook vuurwerk kijken. Na uren eten en roséwijntjes drinken was het bijna 23:00. Tijd om een goed plekje voor het vuurwerk op te zoeken!

Er was letterlijk niemand op de brug in Weert (waar tijdens de kermis vuurwerk wordt afgestoken), en daaruit maakten we op dat er misschien helemaal geen vuurwerk door de stad zelf werd afgestoken. Toen we dan ook nog eens door mensen die bij een Immokantoor binnen aan het feesten waren bestookt werden met – vermoedelijk – rotjes, hoefde het voor ons niet meer. Ja, die mensen gooiden die dingen letterlijk op ons. Bewust. Toen we wegliepen, bleven ze weer gewoon binnen. Goed, mijn goesting in Weert was voorbij, dus we maakten dat we in de auto zaten om naar Maaseik te gaan, nog voor het middernacht was. Daar was ook geen vuurwerk van de stad, maar wel gewone burgers die vuurwerk afstaken. Eerlijk is eerlijk: het was mooi en leuk om te zien! Het enige dat ik echt miste was het gezamelijk aftellen met vele mensen. Maar ik had het niet anders gewild dan hoe het was. Het was geweldig met ons vieren!

MIJN DOELEN VAN HET AFGELOPEN JAAR

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Hoewel ik me bewust ben van het feit dat je op elk moment van het jaar je leven kunt omgooien, blijft die magische 1 januari voor mij toch hét moment om dit te doen. Vorig jaar had ik mezelf 15 doelen gegeven die ik wilde halen, waarvan ik er 5 had gedeeld. Tijd om deze 5 eens te overlopen:

02. Een Europese hoofdstad bezoeken
Ik schreef vorig jaar hoe graag ik meer wilde reizen. Ik sprak toen over Londen, Amsterdam, Berlijn en Wenen. Wel, ik ging dit jaar op citytrip naar twee Europese hoofdsteden: Londen en Amsterdam.
Doel gehaald: JA

03. 30 boeken lezen
Omdat ik in 2015 maar zes boeken gelezen had, wou ik daar afgelopen jaar echt wel verandering in brengen. Het doel van 30 boeken heb ik niet gehaald, maar ik ben voorbij de helft geraakt: dit jaar las ik 17 boeken.
Doel gehaald: NEEN

05. Mijn streefgewicht van xx kg halen
Mijn streefgewicht heb ik niet gehaald. Een gewicht waar ik me goed in voel ook nog niet. Maar: ik ben wel 12 kg kwijt. Dus ik ben op het goede pad! I’ll get there!
Doel gehaald: NEEN

10. Rijbewijs halen
Ik wou hier oorspronkelijk in investeren, maar ik vind het nog steeds het geld niet waard. Ik geraak overal waar ik moet zijn, heb een job dicht bij huis, … Misschien ga ik er dit jaar wel moeite voor doen. We zullen zien.
Doel gehaald: NEEN, maar dit was uiteindelijk geen doel meer

12. Minstens één vlog uploaden
Wel, … Ja! En dat op 31 december. Tijdens ons tripje naar Amsterdam heb ik wat filmpjes gemaakt, en die heb ik aan elkaar geplakt en op YouTube gezet. Een vlog kan je het niet echt noemen (ik praat nergens), maar voor mij telt het.
Doel gehaald: JA

2016 voelde echt als een flutjaar. En ja, de eerste helft was flut. Ik had geen job tot half oktober (!), verloor mijn kat Prutske op 16,5-jarige leeftijd, … Maar vanaf juli ging alles beter. Ik zag twee geweldige, fantastische mensen elkaar het ja-woord geven, ik begon als vrijwilliger bij Autisme Limburg, liep Dwars Door Hasselt en vond een job, waar ik geweldige collega’s heb, ik verloor 12 kg en bezocht Londen en Amsterdam. Ja, de laatste helft van het jaar was geweldig! En ik voel me nu zo klaar voor 2017. Bring it on!

EN IN 2017 …

Uiteraard ga ik mezelf ook dit jaar enkele doelen stellen. Ik ben nog aan het wachten op mijn nieuwe agenda (ja, shame on me. Die van 2015 had ik al in oktober 2014 gekocht …), waar ik mijn doelen dan weer netjes in noteer. Die van dit jaar zijn toch iets anders dan die van vorig jaar. Ik ga er opnieuw 5 van de 15 delen.

01. Mijn streefgewicht van xx kg halen
Weer die xx, want opnieuw: ik doel niet op een bepaald gewicht. Ik doel op een beeld in de spiegel waar ik blij van word. Welk cijfer er dan op de weegschaal staat, boeit me niet. Maar het mag alleszins nog enkele kilo’s minder zijn dan nu.

02. Minstens twee hoofdsteden bezoeken
Deze keer moeten het geen Europese zijn. Ik bezocht vorig jaar Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Ik was er zo verliefd op dat ik zo snel mogelijk een andere Aziatische stad wil bezoeken. How ’bout Tokio …

03. Minstens 50 posts voor DAILY NICKY schrijven
Afgelopen jaar verscheen er amper 25 keer iets nieuws op deze blog. Beschamend. Dit jaar wil ik toch zeker één keer per week iets online zetten. Vandaag is al een goed begin! Nog 49 te gaan!

04. Elke maand iets doen dat me uit mijn comfortzone haalt
Dit wordt – hopelijk – een nieuw thema op DAILY NICKY. Ik wil elke week iets ‘geks’ doen, iets dat me uit mijn comfortzone haalt. Voor januari wordt dat: elke dag 15.000 stappen halen. Doe nekeer zot. Meestal haal ik er tussen de 7.000 en 9.000, maar ik wil er graag 15.000 halen. Dat is me op 1 en 2 januari al gelukt, nog maar 363 dagen te gaan …

05. ~ Geheim doel ~
Ja, je leest het goed. Er is nog een doel, maar ik wil daar nog niet te veel over kwijt. Als het lukt, lees je er héél snel over. Be prepared!

Dat al je dromen in 2017 mogen uitkomen!

1 Reactie

  1. 4 januari 2017 / 23:46

    Wat een leuk artikel! En die groepsfoto vind ik ook erg leuk. Mooi idee om elke maand iets te doen wat je uit je comfort zone haalt. Wel lastig om zulke dingen te bedenken lijkt me?