HAPPY NEW YEAR

HAPPY NEW YEAR

HAPPY NEW YEAR! Nieuwjaar, het is en zal altijd één van mijn favoriete dagen van het jaar blijven. Ja, ik hoor bij het groepje mensen dat meedoet aan die zogenaamde ‘new year, new me-bullshit’ (zie deze meme), en ik ben er trots op. Hoewel ik mezelf al zo vaak gezegd heb dat je echt op elk moment van het jaar een ‘nieuw leven’ kan beginnen, blijft zo’n nieuw, ‘vers’ jaar toch iets speciaals hebben. En dit jaar word ik 25 jaar, dus is het helemaal speciaal.

Ik heb mezelf vijftien doelen voor het nieuwe jaar opgelegd. Onlangs kwam ik in mijn iPad mijn voornemens voor 2013 en 2014 weer tegen, en zag ik hoe … niet-concreet (en niet-behaald) ze waren. Het ging vooral om ‘meer dit doen’ en ‘meer dat doen’. Daarom heb ik dit jaar gekozen voor concrete doelen. In EverNote hou ik ze allemaal bij, op de manier die deze post op de Evernote blog aanraadt.

En vandaag heb ik besloten om er vijf van die vijftien te delen.

02. Een Europese hoofdstad bezoeken
Sowieso wil ik meer reizen. Nu ik afgestudeerd ben, denk (lees: hoop) ik dat het er ook meer van gaat komen. Ik ben nog volop aan het twijfelen welke stad het zal worden. Ik wil graag naar Londen, Amsterdam, Berlijn, Wenen, … Zoveel keus!

03. 30 boeken lezen
Pfoe, ambitieus hoor. Goodreads toonde me al dat ik dit jaar amper zes (!) boeken gelezen heb, en dat is beschamend weinig omdat ik afgelopen jaar al besliste elke twee weken een boek te lezen. En 52 gedeeld door 2 is vrees ik geen 6 … Dit jaar dus een nieuwe start. In mijn nieuwe agenda heb ik achteraan een lijstje gemaakt met alle boeken die ik wil lezen. Nu maar hopen dat het gaat lukken.

05. Mijn streefgewicht van xx kg halen
De ‘xx’ vul ik wijselijk niet in. Het moet eigenlijk gewoon een gewicht zijn waar ik me goed bij voel. Dit staat al … vijf jaar op mijn lijstje van goede voornemens? Het gewicht wisselt wel elk jaar, maar dit jaar is het toch tijd om er eens echt iets aan te doen. Omdat ik zo vastbesloten ben om af te vallen, ga ik hier ook regelmatig schrijven over hoe het me afgaat.

10. Rijbewijs halen
Wel zo handig. Ik heb dat roze papiertje (of is het tegenwoordig al een kaart?) nog niet in mijn bezit omdat ik niemand heb die het me kan (of wil) leren, en dus lessen moet volgen – die ik zelf moet betalen. Dat is als student niet zo evident, maar nu ik geen student meer ben, is het toch tijd geworden om hierin te investeren.

12. Minstens één vlog uploaden
Ik wil zo graag eens een filmpje uploaden als ik in een (nieuwe) stad ben geweest. Ik bruis van de ideeën, maar durf het nog niet aan om een bewegend beeld van mezelf, inclusief geluid, online te gooien.

Zo, een schouderklopje voor mezelf en tijd om ervoor te gaan. En hopen dat ik op het einde van het jaar kan schrijven/roepen: IK HEB AL MIJN DOELEN GEHAALD!

Heb jij dit jaar goede voornemens gemaakt?