scrambled eggs uit de microgolf | RECEPT

scrambled eggs uit de microgolf | RECEPT

Er zijn dagen dat je ‘s morgens spontaan beslist om eens een stad te gaan bezoeken. Maar je moet je haasten, anders mis je de trein. Maar je wil ook niet zonder een lekker ontbijtje de deur uit. En je storten op die lekkere koekjes met chocolade is een slecht idee. En ja Nicky, een zak onion rings meenemen voor onderweg is ook een slecht idee. Wat dan wel een goed idee is? Nou, scrambled eggs in de microgolf maken, misschien? Lekker en het duurt maar twee minuten!

Scrambled eggs uit de microgolf

Wat heb je nodig? Een mok of kom die in de microgolf mag (ik gebruik altijd bakjes van de Chinees), wat melk en twee eitjes. En een microgolf, da’s ook wel handig. De eitjes en melk doe je in het bakje en je klopt ze wat op. Dit zet je twee minuutjes in de microgolf. Ik heb ze één minuut op 950W en daarna (omdat ze eruit begonnen te vliegen) één minuut op 750W laten staan.

Scrambled eggs uit de microgolf

Het links gedeelte van de foto zijn de opgeklopte eieren, het rechts gedeelte is een foto van het resultaat. Ze kwamen er dus als een groot stuk ‘omelet’ uit, die ik heb ‘opgeklopt’ tot scrambled eggs.

Scrambled eggs uit de microgolf

En die zie je hierboven. Ziet het er niet heerlijk uit? Hmm! Ik heb mijn eitjes opgegeten met twee keizerbroodjes en een avocado. Lekker en gezond! (Ik weet het, bruine broodjes zijn gezonder dan witte maar ik eet nou liever eenmaal witte). Dit is iets wat ik zeker vaker ga toepassen! Sommige mensen willen er misschien nog peper en zout bij gooien, maar dat doe ik eigenlijk zelden. Je maakt er uiteindelijk van wat je zelf wil.

Heb jij nog leuke microgolf-receptideetjes? Laat maar horen!

1 Reactie

  1. 26 september 2014 / 09:18

    ziet er super uit! leuk recept!