FOOD | Oreo-taart

FOOD | Oreo-taart

Alweer bijna een halfjaar geleden kocht ik in een winkel in Duitsland een Oreo-taart om zelf te maken. Het enige wat je nog zelf nodig had, waren boter en melk. Klonk dus als iets heel simpels om te maken, iets wat ik wel zag zitten! Het heeft wel nog vijf maanden geduurd eer ik hem gemaakt heb, maar het was zó de moeite …

Oreo taart

Achterkant van de doos, met de uitleg in het Duits.

Oreo taart

Inhoud van de doos: zakjes en een taartvorm.

Wat er dan wel inbegrepen was, waren drie zakjes: eentje met poeder voor de onderkant, eentje met poeder voor de vulling en eentje met poeder voor de bovenkant. En een taartvorm! En nu: aan het werk.

Oreo taart

Netjes afgewogen: 30 gr boter.

Oreo taart

Poeder voor de onderkant voor de boter erdoor gemengd was …

Oreo taart

… en nadat ik de boter erdoor gehaald had!

Oreo taart

Netjes uitgesmeerd in de taartbodem, op naar de vulling.

De bodem was, eenmaal gemengd met boter, zó lekker! Ik heb het kommetje waarin ik gemengd had, met plezier met m’n vingers leeggehaald …

Oreo taart

De vulling was een stuk minder creamy dan ik verwacht had. Het was zelfs heel vloeibaar, waardoor ik het helaas door het bodemgedeelte zag gaan. Ik denk dat het komt omdat ik geen mixer gebruikt heb, maar alles met de hand gedaan heb. Snel de bovenkant erop gooien, de diepvries in en kijken wat het geeft …

Oreo taart

‘Deksel’ erop.

Oreo taart

Oreo taart

En … het resultaat! Oh my god, dit was zo´lekker! Hij was niet zo dik als op de verpakking, maar hey, verpakkingen liegen altijd. Ik had ‘m mooi in twee gedeeld, maar de helften hebben niet lang geleefd. Het smaakte naar Oreo, maar dan nog lekkerder. Niet zo hard als een koekje, maar echt cake. Ik moet dringend weer naar Duitsland voor een tweede. En derde. En vierde. Haha, grapje. Nee, ik ben serieus.

Oreo taart

De taart kostte €3,79 en ik heb ‘m in België nog nooit gespot. Als iemand ‘m ziet, let me know! Hij is een aanrader van iedereen die van Oreo’s houdt. Zou jij ‘m uitproberen? 

3 Reacties

  1. 31 mei 2014 / 20:27

    Oeh dat klinkt echt geweldig.

  2. 9 juni 2014 / 23:45

    Lijkt me heerlijk! Leuke nieuwe lay-out trouwens!