NEW IN: FILOFAX PLANNER + ETSY INSERTS

NEW IN: FILOFAX PLANNER + ETSY INSERTS

Vroeger kocht ik elk jaar een agenda. De meeste mensen gebruiken er gewoon hun smartphone voor, maar ik vind het fijn om naast mijn digitale agenda ook nog een papieren exemplaar te hebben. Het werkt fijner en is overzichtelijker.

In 2015, toen ik nog op de hogeschool zat, gebruikte ik een afgedrukte Passion Planner. Dat werkte toen fantastisch goed voor mij, omdat ik veel verschillende taken voor verschillende vakken had. Afgelopen jaar kocht ik in januari een Moleskine agenda (een dag per pagina), maar dat vond ik toch niet zo fijn werken als ik hoopte. Ik kocht dan in april een SuccesPlanner (zo’n beetje het Nederlandstalig antwoord op de Passion Planner), en hoewel ik hier heel gemotiveerd in begon, merkte ik dat ik na een paar maanden begon te slabakken. Het plannen in ‘blokken’ doe ik ook al in Google Calendar, dus waarom zou ik éxact hetzelfde op papier willen hebben? Omdat ik het gevoel had alles dubbel te doen, haalde ik ook mijn SuccesPlanner alsmaar minder boven. De laatste maanden van het jaar gebruikte ik enkel nog mijn digitale agenda, maar leuk vond ik dat niet. Dus besloot ik eindelijk over te gaan op iets wat al lang in mijn hoofd zat: een Filofax.

Oorspronkelijk wilde ik er eentje van Louis Vuitton. We gingen speciaal een dagje naar Brussel in december, om daar te horen te krijgen dat ze volledig uitverkocht waren. Een ongelooflijke teleurstelling. Maar ik bleef niet bij de pakken zitten. Ik bedoel, wie heeft er een agenda van € 420 nodig? (tip: niemand). Het is mooi, uiteraard, en het zou perfect passen bij mijn Speedy, maar ik zag het als teken om voor iets anders te gaan: een echte Filofax. Ik nam die beslissing ‘s avonds rond 17:15 en was vastbesloten om die dag nog een Filofax vast te krijgen. Ik had geen zin om er online eentje te bestellen en er op te moeten wachten. Dus reden we ‘s avonds nog naar de AVA. Een zwarte – wat mijn voorkeur had – hadden ze helaas niet. Ze hadden wel een hele mooie met bloemen, een lilakleurige en een rode. De eerste twee waren heel mooi, maar pasten niet bij mij. De rode, hm. Die vond ik wel wat. Niet mijn eerste keus, maar moet alles altijd maar zwart zijn? Stefan besloot dan ook nog eens om ‘m mij cadeau te doen voor Kerst, dus was ik helemaal gelukkig. Het werd dus een rode Filofax Metropol, formaat Personal.

Het leuke aan een Filofax is dat je de inhoud volledig aanpast hoe je zelf wilt. Voor mij betekende dat meteen mijn winkelmandje op Etsy vullen met enkele inserts (sorry, maar ik vind het woord ‘vullingen’ om de één of andere reden heel vies dus ik prefereer inserts) van de shop Crossbow Printables. Ik plaatste de bestelling op 8 december, hij werd op 11 december op de post gedaan in Engeland, en ik had ‘m in huis op 20 december. Normaal duurt de verzending 3 – 5 werkdagen in Europa, maar ik vermoed dat de drukte van de feestdagen een beetje roet in het eten hebben gestrooid. Ik ben zo snel ik kon naar mijn afhaalpunt (lees: mijn mama) gegaan om het pakketje op te pikken en ik ben er zo intens gelukkig mee.

Crossbow Printables bestelling

Ik ging voor:

En ik ben er nog elke dag zó blij mee. Er zat ook nog een persoonlijk geschreven kaartje bij het pakket, zó geweldig.

Crossbow Printables

Crossbow Printables

Crossbow Printables

Zoals de naam van de Etsy-shop al laat uitschijnen, kun je er ook ‘printables’ kopen, dus dingen die je achteraf zelf nog moet uitprinten. Iets wat ik als milieubewust (en eerlijk is eerlijk: gierig) persoon niet zag zitten (want wat moet je daarna met al die papierrestjes als je alles hebt uitgeknipt?).

Naast mijn bestelling heeft ze ook nog inserts om je wachtwoorden bij te houden, inserts speciaal voor businesses, goals, meetings, … Voor ieder wat wils, en ook voor veel formaten wat wils. Ik moest voor de Personal size gaan, maar ze heeft ook verschillende producten voor A4 en A5.

Oké, we zijn nu bijna 700 woorden ver. Tijd om te stoppen. Kort samengevat: ik ben zo zo zo blij met mijn Etsy-bestelling en mijn Filofax. Ik koop nooit nog een losse agenda voor een jaartje te gebruiken!