DWARS DOOR HASSELT 2016 | RUN

DWARS DOOR HASSELT 2016 | RUN

Wow, die 7 weken zijn écht omgevlogen. De laatste drie weken (waar ik niet over geschreven heb), liepen niet van een leien dakje. Week 5 (had ik overigens wel geschreven, gewoon niet gepost bij gebrek aan een foto, lekker amateuristisch) viel wel mee. Tijdens week 6 was ik in Londen, waar ik ook graag wilde lopen, maar het niet zo vaak deed als gepland. Ik liep er precies één keer, een 5k, maar eentje waar ik wel heel blij mee was. Wat een kick was het om in zo’n groot park tussen zoveel andere joggers te lopen! En dat met zicht op de prachtige taxi’s en rode bussen die zo vaak passeerden. En in de laatste week had ik een amandelontsteking, net wat ik nodig had met Dwars Door Hasselt in het vooruitzicht – not.

Een bezoekje langs de dokter en de juiste medicatie hielpen me er gelukkig vanaf. Lopen deed ik niet meer afgelopen week, maar zaterdagochtend gingen mijn zus en ik wel even de DDH-route wandelen, kwestie van voorbereid te zijn. En dan kwam zondag eraan – race day!

Mister Spaghetti in Hasselt

We kwamen aan rond 11:30, om zeker te zijn van een parkeerplaatsje (ja, ik zou liever met het openbaar vervoer gaan, maar bussen en zondagen … Geen match made in heaven.). Ik ging m’n nummer afhalen, en daarna gingen we nog een hapje eten. Pasta is de ideale loopmaaltijd, en gezien ik nog genoeg tijd had om te verteren en veel te wandelen, besloten we te gaan eten bij Mister Spaghetti, een nieuwe zaak in Hasselt (en spoedig op Nicky’s City Guide te lezen want het is er geweldig!). We gingen allebei voor de kleinste portie, die echt wel meer dan groot genoeg was.

En niet veel later was het tijd om te beginnen! Om 13:00 liepen de kinderen de 1 km, om 13:30 was het de beurt aan de 3 km, en om 14:00 mocht ik, samen met héél veel andere lopers plaatsnemen aan de start voor de 5 km!

Dwars Door Hasselt 2016 - start 5 km

Ik heb geen flauw idee waar ik stond, ik denk ergens in het midden van alle mensen. Ik denk dat er meer dan 3.000 mensen meeliepen met de 5 km! Te gek voor woorden, zeker voor iemand die altijd in haar eentje gaat lopen – en bij voorkeur op een plaats waar geen andere mensen rondlopen.

En na 33 minuten en 10 seconden was het afgelopen. Jep, dat was mijn tijd. Mijn tweede beste 5k ooit!

Wat was ik blij! Ik kijk nu al uit naar volgend jaar. Mijn doel dit jaar was de wedstrijd uitlopen, bij voorkeur aan een goede tijd, mijn doel voor volgend jaar is onder het halfuur eindigen. Wat een geweldige ervaring!

2 Reacties

  1. 25 oktober 2016 / 10:09

    Wat goed zeg!