DWARS DOOR BRUGGE 2018 5K

DWARS DOOR BRUGGE 2018 5K

Midden maart was de eerste ‘Dwars Door …’ loopwedstrijd van het jaar. Ik wilde die graag lopen, en ik had dan ook nog eens vrij, maar ik had helaas geen partner in crime die meekon. Toen ik erachter kwam dat ik op 13 mei ook vrij was, en zag dat op die dag Dwars Door Brugge doorging, begon het toch te kriebelen. Ik kwam er vrij last minute achter, en had er eigenlijk ook niet echt voor getraind. Toch besloot ik ervoor te gaan en me op 30 april nog snel in te schrijven aan het voordeeltarief. En net geen twee weken later zaten zus Casey en ik op de trein naar Brugge.

Vier (!) uur op de trein om 30 minuutjes te kunnen lopen, da’s dedication. Rond 11:00 waren we in Brugge en gingen we richting Ter Groene Poorte, waar we mijn borstnummer gingen afhalen. Dit was gelukkig vrij dicht bij het station, en de finish was ook nog eens hier. Na dit te hebben opgehaald trokken we Brugge in. Als echte toeristen wandelden we voorbij talloze winkelramen met souvenirs, kant, chocolade, … Ik liet Casey het uitzicht zien vanop het terras van het Duvelorium en we liepen over het heerlijk rustige Begijnhof. Op een gegeven moment was ik zelfs vergeten dat ik om 14:00 nog een loopwedstrijd had!

Hop, naar het Begijnhof, waar de start was. Zodra ik vertrok, ging Casey naar het station, waar ik zou aankomen. De route was leuk: nadeel was dat ik sinds maandag een ‘blessure’ had (ik wil het niet echt zo noemen, maar ik had – en heb – heel veel pijn als ik mijn linkervoet uitstrek) en ik de route totaal niet kende. Die van Dwars Door Hasselt hebben Casey en ik de dag ervoor altijd al wandelend ontdekt, om te weten waar ik op moet letten. Wat me hier te wachten stond? Géén idee! Op een gegeven moment was er een vrij lang, smal stuk langs het water, dat vond ik het vervelendste, want het was héél moeilijk om daar mensen voorbij te steken. En het was een beetje teleurstellend dat, net als bij alle andere 5K’s blijkbaar, ook dit géén 5 km was. Na 4,70 km liep ik over de finishlijn, op exact 30:00. Mijn doel is 5 km kunnen lopen onder 30 minuten, maar daar zijn we helaas nog lang niet.

Processed with Snapseed.

Processed with Snapseed.

En toen ik dan richting het station strompelde, stond Casey me op te wachten met een Oreo-donut en een flesje Ice Tea Green. Fan-tas-tisch. Meer heeft een mens niet nodig. Een twintigtal minuten was onze trein er ook, beter kon niet! Om 17:15 waren we weer in Sint-Truiden.

Processed with Snapseed.

Na deze run is het ongelooflijk beginnen kriebelen om Stadsloop De Gentenaar en Kortrijk Loopt (op 20 en 21 mei) ook te doen, maar ik heb dit maar gelaten. Ik heb besloten mijn voet wat te laten rusten, en andere dingen te doen (zoals deze blogpost schrijven!).

Processed with Snapseed.

What’s next? Hopelijk Dwars Door Turnhout, op 25 augustus, en dan Dwars Door Mechelen op 30 september. Valt af te wachten of ik deze dagen vrij heb op het werk.

DWARS DOOR BRUGGE

Finish (alle deelnemers): 1007/1891
Finish (mijn categorie): 264/624
Pace: 6’15”
Km/uur: 9,60 km/u