DR. OETKER FRANGIPANES | FOODREVIEW

DR. OETKER FRANGIPANES | FOODREVIEW

Midden augustus postte ik een review van de Dr. Oetker Sacher Torte. Ik was meteen fan van hoe snel je zo zelf iets heerlijks in elkaar kan steken. Nu hebben mijn zus en ik de frangipanes van Dr. Oetker eens een kans gegeven. En ze zijn heerlijk!

Dr. Oetker frangipanes

Bovenstaande doos lag enkele weken geleden in de winkel (de vervelende -50% sticker kreeg ik er jammer genoeg niet af zonder de doos te beschadigen). De frangipanes op de doos zien er alvast heerlijk uit.

Dr. Oetker frangipanes

De inhoud van  de doos: deegmix, frangipanedeeg, acht vormpjes en glazuur. Zelf moet je nog 100 gr boter, een ei en 30 ml melk toevoegen. Vooral de melk vonden we lastig, wat een kleine hoeveelheid om af te wegen!

Dr. Oetker frangipanes

Het zelfgemaakte deeg in de papieren vormpjes doen liep niet van een leien dakje. Het bewijs daarvan zie je hierboven. Veel vingers, veel open plekken, … Geen succes!

Dr. Oetker frangipanes

Tijd om het frangipanedeeg (dat je ook zelf moet maken) in de vormpjes te doen. Ik wist niet zeker of ik het goed deed (‘Moet het niet meer gespreid zijn?’ ging er door me heen), maar goed, we zouden wel zien wat het resultaat ging zijn.

Dr. Oetker frangipanes

En het resultaat was meer dan geslaagd! In de verpakking zat trouwens heel wat glazuur, daar kunnen sommige frangipanes-fabrikanten nog wat van leren.

+ heerlijke smaak én geur
+ veel glazuur
+ over het algemeen makkelijk te bereiden

– het deeg om de bodem mee te bedekken is een beetje lastig om mee te werken

De frangipanes van Dr. Oetker zijn een aanrader: goedkoop, snel klaar en heel lekker!