CHILLY’S BOTTLE REVIEW

CHILLY’S BOTTLE REVIEW

Dat ik het laatste anderhalf jaar into minimalisme en zero (laten we het houden op less) waste) ben, heb ik al wel een aantal keer laten doorschemeren. Plastiek flesjes kocht ik sowieso amper, maar het gebeurde soms nog wel eens, als ik bijvoorbeeld een dagje op citytrip was. Vooral als ik met Casey op pad ga, eindigen we onze dag graag met een broodje van de Panos, met bijhorend drankje. Voor mij een Ice Tea Green of Ice Tea Peach! Maar dat flesje was meestal sneller leeg dan mijn bankkaart in de apparaatje van de kassa had gestoken, wat dus enorm vervuilend is #RefuseSingleUse. Ik ging dat flesje ook niet mee naar huis nemen om nog eens te gebruiken, want daar heb ik m’n vaste waterfles (maar deze heeft geen vaste dop). Nee, dat kon beter.

Enkele maanden (misschien al een jaar?) geleden botste ik online ergens op Chilly’s Bottles. Prachtige drinkflessen in roestvrij staal. En ze hebben ook nog altijd de vorm van een echte fles (met ‘pootjes’), iets wat ik extra mooi vind. Ik heb heel lang getwijfeld. Ik wilde per sé de koperkleurige, maar die vond ik nergens op een Belgische webshop (ik wou ‘m niet op de officiële website bestellen omdat het van zo ver moet komen). En ik wilde ‘m eigenlijk graag eerst in het echt gezien hebben, maar waar verkopen ze zo’n dingen? In de Vitamin Store in Nederland, zo blijkt. In Weert spotte ik de goudkleurige versie, maar die vond ik te … goud. Toch nog even afwachten. Tot we onlangs in Eindhoven waren en mijn oog viel op de kleine (260 ml) versie in mat zwart. Inclusief zwarte dop (deze zijn normaal zilverkleurig). Oh my god. Ik was op slag verliefd. Hop, naar de kassa, en mee naar huis.

Zo, da’s een hele intro voor een drinkfles. Chilly’s Bottles bestaat sinds 2010 en is opgericht door James Butterfield en Tim Bouscarle, met als doel een fles te ontwikkelen die je water 24 uur ijskoud houdt, zonder dat je dus telkens nieuwe flesjes moet kopen. De fles is dus gemaakt van roestvrij staal, en de doos eromheen van gerecycleerd papier, I love it!

Chilly's Bottle review

Let’s put it to the test

Natuurlijk wilde ik ook graag weten of ze hun mooie beloftes kunnen waarmaken. Lekvrij is hij alvast helemaal, maar ook de temperatuur moet getest worden. Op zondagavond om 21:30 goot ik ‘m vol koud water, en zo liet ik hem tot maandagavond op de kast staan – dus niet in de koelkast.

Eerlijk? Het water is niet meer zò koud als toen ik ‘m pas vulde, maar het is wel nog altijd heerlijk koel om te drinken. Ik denk dus niet dat je drank 24 uur dezelfde koude temperatuur houdt, maar het blijft wel een lekker frisse temperatuur houden. Ideaal dus om mee te nemen op een warme dag!

Naast de 260 ml versie die ik heb, is er ook nog de 500 ml en 750 ml, maar die vind ik beide wat groot voor in m’n tas en ik ben toch niet zo’n grote drinker. Verder heb je ook nog koffiebekers en eetbekers. Ik ben fan en denk dat ik nog wel een tweede, grotere zou aanschaffen voor in de wagen bijvoorbeeld.

INFORMATIE

Prijs: 260 ml: €20, 500 ml: €30, 750 ml: €35
Te koop: Chilly’s Bottles webshop, Vitamin Store (Nederland), Urban Outfitters (ik spotte ze in de winkel in Antwerpen), Bol.com