BOEKEN | books to read in 2015

BOEKEN | books to read in 2015

Ik lees heel graag boeken. Maar in tegenstelling tot mijn zus, die graag fictie leest, ben ik dol op informatieve boeken. Boeken over marketing, bloggen, … maar ook over hoe je meer van jezelf gaat houden en hoe je over het algemeen beter wordt als persoon. Love it! Daarom ga ik nu mijn lijstje laten zien van boeken die ik dit jaar zeker gelezen wil hebben.

Van boven naar beneden:

1. Weg met de warboel (Karen Kingston)
Declutteren, ik hou van dat woord. Ik ben er ook veel mee bezig. Alles wat niet essentieel is: weg. Mijn kot heeft er ook al deels aan moeten geloven, maar ik ben nog lang niet klaar. Dit boek vertelt alles over declutteren. Maar niet alleen je huis, nee, ze praat zelfs over je darmen en stoelgang, hoe je deze ‘op orde’ krijgt. Handig, toch?

2. Treasure Yourself (Miranda Kerr)
Dit boek heb ik een 2-3 jaar geleden gekocht, en toen al eens gelezen, maar ik wil het graag opnieuw lezen. Ik weet nog amper wat er in staat. Het enige wat ik me nog herinner, is dat ik het best inspirerend vond. Reden te meer om het nog eens te lezen.

3. Steve Jobs: de biografie (Walter Isaacson)
Een tweetal jaar geleden gekocht in de Action, en nog altijd niet (uit)gelezen. Het is van dat onhandig, geel-beige papier en alleen maar letters. Me no likey. Toch vind ik Steve Jobs een inspirerend persoon waar ik veel van kan leren, dus ik moet en zal het eindelijk lezen, verdorie!

4. The Mind Gym, 5. The Mind Gym relaties en 6. The Mind Gym tijd maken
Drie boekjes uit dezelfde reeks. En zooo leuk! Dit zijn echt van die informatieve, leerrijke boeken. Hoe dingen ombuigen naar het positieve? Hoe meer gedaan krijgen in een bepaalde tijd? Hoe slechte relaties oplossen? Love them! De boeken zijn niet per definitie gemaakt om van voor naar achter te lezen, integendeel, je kan aan de hand van enkele vragen in het begin je eigen ‘plan’ kiezen. Dit heb ik al een paar keer gedaan, maar ik zou ook graag de boeken eens echt willen lezen.

7. Focus op Fans (Wil Michels en Yara Michels)
Dit boek zag ik onlangs in de bib, en als een boek er zo leuk uitziet (echt, die binnenkant), dan moet ik het hebben. Euhm, lezen. Want het is niet van mij, maar van de bib. Het gaat over, guess what, focussen op de fans van je merk. Yara ken je misschien van haar voormalige blog This Chick’s Got Style, en nu CHAPTER FRIDAY.

8. Blogboek (Kelly Deriemaeker)
Ook al een paar maanden in mijn bezit ondertussen. Hier heb ik wel al de grootste delen uit gelezen, maar ik heb ook enkele dingen geskipt omdat ik al verder stond (oeps!). Nu ik deze blog van 0 af aan begonnen ben, heb ik besloten het Blogboek toch eens van voor naar achter te lezen.

9. Handboek city- en regiomarketing (Van Dijk-Bettenhaussen)
Al helemaal geen leesboek. Dit boek heb ik geleend, voornamelijk voor mijn bachelorproef, maar ook omdat ik erg geïnteresseerd ben in citymarketing. Ik heb het al eens half en half gelezen, maar nu ga ik er tijd insteken om het helemaal te lezen. Liefst zou ik hem gewoon kopen, maar €32 voor een boek van 174 pagina’s, damn …

10. Er gaat niets boven citymarketing (Gert-Jan Hospers)
Zie hierboven. Idem dus!